El llibre d'Espècies per Catalogar

Cossetània i Enderrock publicaran a principi de març el llibre del nou disc d'Els Amics

| 21/02/2012 a les 07:00h

Els Amics de les Arts són els grans protagonistes d'Espècies per catalogar. El llibre: 160 pàgines escrites amb la seva complicitat, per veure i llegir tots els ets i uts del nou disc del quartet. És el primer títol de la nova col·lecció d'Enderrock i Cossetània, titulada Alta Fidelitat.


Una introducció escrita per Els Amics de les Arts i un pròleg de Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock) són el tret de sortida d'Espècies per catalogar. El llibre, escrit per la periodista d'Enderrock (i responsable d'Enderrock.cat) Elisenda Soriguera.
El llibre se centra en el nou disc del grup, que es va començar a gestar just l'endemà del gran concert al Palau de la Música Catalana (febrer del 2011) i es va publicar el passat 14 de febrer. Ha estat un any de feina apartats dels escenaris, marcat per concerts fora del Principat (València, Madrid i Alemanya), estades creatives (Gósol) i la gravació del nou treball.
A més, Espècies per catalogar. El llibre també inclou una breu biografia del grup (la història de quatre amics que comencen fent cançons al sofà i acaben al Palau de la Música Catalana) i retrats d'Els Amics i de la gent del seu entorn, a més d'un recull de fotografies de tota la trajectòria de la banda i un Cançó x Cançó (escrit pel periodista Roger Palà) que repassa cadascun dels nous temes. El llibre també recull l'opinió de dotze persones al voltant del quartet, entre les quals Gemma Ruiz, Màrius Serra, Bibiana Ballbè, Jordi Basté i els músics Cesk Freixas i Anna Roig.

Alta Fidelitat

Espècies per catalogar. El llibre és el primer títol d'una nova col·lecció, Alta Fidelitat, que continuarà aquest 2012 amb un segon volum coordinat per Pere Pons i Martí Farré: Els 100 millors discos del jazz català. En paral·lel, Enderrock i Cossetània també segueixen treballant amb la col·lecció de biografies il·lustrades Rockcol·lecció, de les quals ja s'ha publicat dos títols, protagonitzats per Sopa de Cabra i Antònia Font.
Arxivat a: Enderrock