Nou disc de Manel el 16 d'abril

Es dirà 'Atletes, baixin de l'escenari'

| 19/03/2013 a les 16:50h

Atletes, baixin de l'escenari (Warner/DiscMedi, 2013) serà el títol del tercer i esperat disc de Manel, que veurà la llum el proper 16 d'abril. El grup ha fet públic aquesta tarda mitjançant una nota de premsa alguns detalls sobre el seu nou llançament discogràfic, incloent la portada del disc (que mostra uns Manel corrent amb actitud atlètica sobre un fons groc) i un avançament de la nova sessió fotogràfica. 


Atletes, baixin de l'escenari pren el títol de la històrica frase pronunciada per Constantino Romero, veu en off dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, durant la cerimònia de clausura a l'Estadi de Montjuïc. Durant l'actuació de Peret i Los Manolos es va produir una invasió de l'escenari per part de multitud d'atletes de les delegacions olímpiques presents a la cerimònia. El que va acabar sent una anècdota podria haver acabat en tragèdia. D'aquella nit ha quedat per a la història la frase improvisada de Romero instant als atletes d'arreu del món a abandonar l'escenari. No sabem encara fins a quin punt aquest episodi ha inspirat les noves cançons del grup –Manel no ha concedit encara cap entrevista– però en tot cas el quartet barceloní ha triat aquesta frase per batejar la seva nova obra. 
El contingut de les cançons del tercer disc de Manel encara segueix sent una incògnita. El grup, això sí, ha fet pública avui la llista de temes que formaran el disc, que s'editarà simultàniament en CD i vinil. N'hi haurà tretze, i el senzill d'avançament, que veurà la llum el 26 de març, durà per títol "Teresa Rampell". Per a qui vulgui buscar-hi associacions literàries, direm que Rampell era el cognom del protagonista d'una de les primeres novel·les de Mercè Rodoreda, Un dia en la vida d'un home. Altres títols són "Ai, Yoko" –que remet a la cançó de John Lennon "Oh Yoko"–, "Vés, bruixot", "Banda de rock", "Desapareixíem lentament" o "Un directiu em va acomiadar". 
La producció del disc, com ja va avançar ENDERROCK, ha anat íntegrament a càrrec de Manel. La gravació s'ha realitzat als estudis Can Sons de Barcelona els mesos de febrer i març de 2013 amb el tècnic Aleix Sans. La masterització l'ha realitzat el tècnic Yves Rousell. El primer concert de la nova gira de Manel serà el 23 de maig al Primavera Sound de Barcelona. Altres dates ja confirmades són l'1 de juny a l'Optimus Primavera Sound de Porto, el 18 de juliol al festival Pròxims de Barcelona i el 2 d'agost a l'Arenal Sound de Castelló. La voluntat del grup per a la pròxima gira és restringir els bolos en sales i auditoris i actuar sobretot en grans festivals. 


Tracklist:
1. Ai, Yoko 
2. Vés, bruixot!
3. Ja era fort
4. Banda de rock
5. Deixar-te un dia
6. Mort d'un heroi romàntic
7. Imagina't un nen
8. Teresa Rampell
9. A veure què en fem
10. Desapareixíem lentament
11. Quin dia feia, amics...
12. Fes-me petons
13. Un directiu em va acomiadar


Arxivat a: Enderrock