Terra i Cultura al Born de Cançons

La D.O. Priorat conciliarà amb els finalistes del certamen de música i poesia

| 28/01/2015 a les 07:00h

Aquest divendres Judit Neddermann, Sis Veus Per al Poeta, Tomàs de los Santos i Borja Penalba, Guiem Soldevila i Ca Vell tancaran el gener acústic del cicle Born de Cançons a El Born Centre Cultural. El recital, proposat per Lluís Llach, estarà acompanyat amb el vi del celler del músic.  
Judit Neddermann Foto: Xavier Mercadé

Els poemes musicats del Premi Miquel Martí i Pol han inspirat Lluís Llach per crear un espai on la paraula estigui abraçada per la melodia. Així, el gironí, i els vins provinents de la seva bodega Celler Vall Llach, seran els amfitrions d'una vetllada on es podran escoltar els finalistes de la darrera edició del certamen Terra i Cultura.

La guanyadora del premi Miquel Martí i Pol del VII Terra i Cultura Judit Neddermann va escollir “El fugitiu” de Martí i Pol per la senzillesa amb què transmet la bellesa de la vida. Sis Veus per al Poeta van trobar la força per ser la veu d'un poble a “Cançó de la rosa de paper” de Vicent Andrés Estellés, i Tomàs de los Santos i Borja Penalba admiren la intensitat creixent de “La casa de la música vora el mar” del mateix poeta valencià. Guiem Soldevila va triar "A la vora del mar" de Salvador Espriu per la seva capacitat de fusionar, i Ca Vell la "Cançó inexorable" de Josep Carner. Tots ells interpretaran les musicacions en directe a El Born Centre Cultural. 

La senzillesa, la intensitat, l’inconformisme, la capacitat de fusionar-se i sobretot l'afany de simbolitzar un poble o un territori són atributs que també tenen els vins catalans, i és per això que el vi escollit per maridar la tercera cita del Born de Cançons serà l'Idus del Celler Vall Llach amb denominació d'origen Priorat.
 
És un vi elegant i modern, que sorprèn pels seus tons minerals que li aporten les velles carinyenes. S'equilibra i s’estructura amb la incorporació en el cupatge d'altres varietats com el Merlot, el Sirah o el Cabernet Sauvignon. La justa utilització d'aquestes varietats li atorga una complexitat profunda tant en les aromes com en els gustos, que es fan molt persistents i suaus en el tast. 

El recital Terra i Cultura serà divendres a les 20 h a El Born Centre Cultural. Les entrades es poden adquirir a través d'aquest enllaç.
 
Arxivat a: Enderrock