Deu finalistes al premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4

| 14/03/2006 a les 07:00h

Cheb Balowski, Gossos, Guillamino, Lax'n'Busto, Lluís Llach i Feliu Ventura, Víctor Naranjo, Obrint Pas, Gerard Quintana, Rodamons i Sanjosex són els deu artistes finalistes del premi al Disc Català de l'Any que des de fa 27 anys atorga Ràdio 4. Aquests deu músics han passat a la fase final del premi després d'haver estat seleccionats per votació popular. D'aquests deu grups en sortirà el guanyador, que també s'escollirà per votació popular. Hi ha temps per votar per qui preferiu de tots ells fins al proper 15 d'abril a través de la pàgina web de Ràdio 4.
Els artistes seleccionats ho han estat a partir dels seus treballs: Cheb Balowski per Plou plom (musiqueta que enamora) (Kasba Music), Gossos per 8 (Música Global), Guillamino per Somnis de llop (Bankrobber), Lax'n'Busto per Amb tu (LNB Música/Música Global), Lluís Llach i Feliu Ventura per Que no s'apague la llum (Propaganda pel Fet!), Víctor Naranjo per Proposo un gran joc (DiscMedi), Obrint Pas per En moviment! (Propaganda pel Fet!), Gerard Quintana per Les claus de sal (Música Global), Rodamons per Temps millors (Picap) i Sanjosex per Viva! (Bankrobber).

Tancament de l'emissora
El tancament de Ràdio 4, anunciat pel govern espanyol en el marc d'un pla de reestructuració que afecta l'estructura territorial de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) a Catalunya, suposaria la pèrdua de diversos programes de música. Espais emblemàtics com La taverna del llop o Catalunya Exprés, aquest darrer dedicat només a la música en català, deixaran d'emetre's. També ho faran D'Itaca a la Lluna, dedicat a  la cançó d'autor, Pachamama, de folk i world music, Material sensible, de noves tendències i música d'autor, o Jam 4, dedicat al jazz.
Ràdio 4 ha tingut sempre un important compromís amb la música en català. El premi al Disc Català de l'Any va nèxier oficialment el 1979 dins del programa Cançons al vent que dirigien Joan Ramon Mainat i Víctor Alexandre. Jordi Roure, a través del programa Sense fronteres, va donar continuitat al concurs durant els anys 80 i 90. Des de 2003, el premi l'organitza el programa Catalunya Exprés, dirigit per Joan Arenyes i Mariola Dinarès.
Arxivat a: Enderrock