Miquel Gil, el triomfador dels premis Ovidi

| 15/06/2006 a les 16:00h

El cantant Miquel Gil va ser el gran triomfador en la nit de la música en valencià, que se celebrava per primera vegada gràcies a la iniciativa del Col·lectiu Ovidi Montllor. L'acte, que va tenir lloc al teatre Micalet, va tenir moments per recordar la figura d'importants cantants i músics valencians despareguts com Enric Ortega, Carles Barranco, Lleonard Giner i el mateix Ovidi, a més de dedicar un record a l'activista cultural Simó Aguilar, mort recentment.
Miquel Gil es va convertir en el gran protagonista de la vetallada ja que va endur-se els premis al millor disc, els millors arranjaments i orquestració, i premi per votació popular Muixeranga al millor grup dels Països Catalans. La resta de guardons se'ls van repartir els alcoians VerdCel (premi al millor disc de cançó per PaisViatge), Urbàlia Rurana (millor disc de folk per a Territoris Amables), La Gossa Sorda (millor disc de pop rock per Vigilia), Elies (millor cançó per "Al carrer dels meus records), Pau Alabajos (millor lletra per "Cançó Explícita") i Orxata Sound System (Grup revelació).
A més, es va atorgar el premi a la trajectòria artística a Toti Soler, el premi al recolzament a la música en valencià a Toni Mestre, i el premi Forment al millor grup jove per la seua innovació, repercussió i arrelament al País a Obrint Pas. InfoTV va rebre un premi per la seva aposta per la música en valencià i, en contraposició, la Ràdio Televisió Valenciana va rebre el premi Moniato d'Or amb Fulles de Llorer.
Arxivat a: Enderrock