Cicle folk a Godella

Carles Dénia, Apa i Maria Arnal amb Marcel Bagés, al teatre Capitoli

| 15/02/2016 a les 11:02h

Al Teatre Capitoli de Godella tindrà lloc aquests mesos un cicle de música folk en valencià. Hi sonaran tres veus de pes: Carles Dénia amb la seva rondalla La Nova Rimaire, el cantaor Josep Aparicio 'Apa' i el duo de veu i guitarra elèctrica Maria Arnal i Marcel Bagés.

Carles Dénia, retratat per Juan Miguel Morales

El nou cicle al teatre Capitoli arrencarà amb la veu del cantaor de Gandia Carles Dénia, acompanyat de la rondalla La Nova Rimaire (26 de febrer, 22.30 h). Després de treure's del magí un disc ple de fantasia basat en els poetes andalusins –El paradís de les paraules (Comboi Records, 2011)–, l'any passat va publicar un disc amb la rondalla on ofereix una visió vitalista i amb un punt de cruesa de la música tradicional valenciana i el cant d'estil: L'home insomne (Comboi Records, 2015). Anteriorment, ja havia publicat un primer disc amb la rondalla i una notable feina d'arranjaments: Tan alta com va la lluna (Comboi Records, 2009).

La segona vetllada del cicle, el 4 de març (20 h), tindrà un protagonisme doble, ja que combinarà l'actuació del cantaor de Godella Apa amb la projecció del documental Sempre Al Tall, basat en la història i la dimensió popular de l'emblemàtic conjunt de folk. Josep Aparicio 'Apa' és una de les grans veus en el panorama actual del cant d'estil, i també ha explorat camins més heterodoxos sigui amb el grup La Beniterrània i també com a solista. N'és bona mostra el treball Cants i cants (Temps Record, 2011).

Finalment, el cicle es tancarà el 16 d'abril (20 h) amb el duo que formen la cantant badalonina Maria Arnal i el guitarrista flixanco Marcel Bagés. A la seva proposta, que beu de la filosofia del col·lectiu Compartir Dóna Gustet i que mira de vincular la tradició oral i el pensament de la cultura lliure, hi té un pes específic el repertori valencià, amb recreacions de peces tradicionals i figures com el poeta Vicent Andrés Estellés i el cantautor Ovidi Montllor com a referència. Han publicat un EP –Mescles, acoples i melismes (auteoditat, 2015)–, i ja en tenen a punt un de segon.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Maria Arnal, Apa, Carles Dénia, folk, Capitoli, Godella, Marcel Bagés