Festival

La música pren la platja de Tossa

El II Festival de rumba i música catalana omple la platja gran de Tossa de Mar

| 25/06/2017 a les 17:00h

Ai Ai Ai al Festival de rumba i música catalana de Tossa de Mar
Ai Ai Ai al Festival de rumba i música catalana de Tossa de Mar | Joaquim Vilarnau

Tossa de Mar va viure ahir a la nit el concert central del II Festival de Rumba i Música Catalana. La platja gran de la localitat va acollir els concerts de Dijous Paella, Ai Ai Ai, Gertrudis i Doctor Prats. La sorpresa de la nit la va protagonitzar l'històric grup Rumba Tres, que van fer el paper de presentadors i van aprofitar les estones que hi havia entre grup i grup per cantar una cançó cada cop.

El foc el va obrir Dijous Paella, passades les set de la tarda. La banda capitanejada per Marc Serrats va oferir una bona dosi de rumba catalana. La formació actual té una veu principal, Georgina Blanc 'Geo' però també hi canten Rafalito Salazar i el mateix Serrats. Dijous Paella va tenir la feina ingrata de començar el festival quan a la platja de Tossa encara hi queia un bon sol i hi havia poc públic. Això sí, la seva música va deixar satisfets els assistents.

Ai Ai Ai va aprofitar el concert per celebrar els seus 25 anys d'història i per aquest motiu es va reforçar amb dos dels seus antics cantants: Miquel Górriz i Jordi Gas. Rafalito Salazar, erigit ara en líder indiscutible de la banda, va demanar als assistents que col·laboressin en el crowdfunding que aviat posaran en marxa per enregistrar un nou disc. La nit va anar guanyant terreny al llarg de la seva actuació i paral·lelament el públic va anar en augment.

Amb Gertrudis es va viure els primers moments més intensos. Xavi Ciurans i els seus músics van fer un desplegament d'energia i de talent que va sorprendre molta gent que no els coneixia. Molts d'ells eren turistes estrangers que van sintonitzar perfectament amb la proposta festiva dels vallesans. 
 

Gertrudis a Tossa de Mar Foto: Joaquim Vilarnau


Els darrers van ser Doctor Prats. Van començar poc abans de la una i la seva actuació es va allargar fins a quarts de tres. La seva potència i bon rotllo van impregnar els assistents i van aconseguir que la majoria de la gent es quedés fins al final de la seva actuació.

La nit gran del II Festival de Rumba i Música Catalana va ser un gran èxit. El fet de ser un concert gratuït a la platja que en total va durar més de set hores dificulta la possibilitat d'oferir una xifra exacta d'assistents. Amb tot, representants de l'Ajuntament parlaven de més de 3.000 persones, una quantitat que, vist com va anar el festival, no sembla gens desmesurada.

Arxivat a: Enderrock, Rumba catalana, Dijous Paella, Gertrudis, Doctor Prats, Ai Ai Ai

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.