Estrena

Olivemoon estrena tres cançons il·luminades per la lluna

Estrenem tres temes del nou disc del sextet barceloní que surt 6 anys després de la seva única referència

'Mangata' (autoeditat, 2017) sona més orquestral, prenent com a inspiració les bandes sonores

| 17/10/2017 a les 08:00h

Olivemoon
Olivemoon | Àlex Mas
La curiositat és un element indispensable per decidir quin grup escoltaràs, i Olivemoon en susciten a cabassos. Primer, perquè l'única referència discogràfica que teníem dels barcelonins era un EP de vuit cançons del 2011 i d'aquí a pocs dies tornen a l'actualitat musical amb el seu primer disc. Segon, perquè pels avançaments que n'hem pogut escoltar, la línia del grup canvia del folk acollidor i minimalista del principi a un registre més orquestral, proper al de les bandes sonores. 

Mangata (autoeditat, 2017) sortirà aquest 20 d'octubre complet, però avui estrenem tres cançons més d'aquest esperat disc. "Depart", "Escapees" i "Pier 7" són fruit del "procés de reestructuració" que ha viscut la banda. En paraules del guitarrista i cantant Marc Navarro: "Hem pogut accedir a altres instruments perquè ens venia de gust portar-los en directe". Ara la banda ha mutat. Són sis, dos membres van marxar i ara en sumen tres de nous: un guitarrista-teclista, una violoncel·lista i un que toca la trompa. 



"'Depart' és l'obertura del disc i també d'un viatge. És una reivindicació del 'deixar-se endur' i deixar que la improvisació i l'atzar siguin el motor d'aquest viatge. Sovint funcionem de manera massa programada, i intentar deixar-se portar pel vent que bufi en aquell moment pot portar per nous camins molt interessants."



"'Escapees' és un cant a ànimes que escapen; persones que ens han deixat, de la manera que sigui, i que ara són lliures i radiants com focs artificials."



"'Pier 7' és un missatge de força. Si esperes, les coses acaben passant. Només cal aguantar, vinguin moments bons o difícils, però el moment arriba."

Mangata és una paraula sueca que defineix el reflex de la lluna sobre el mar. És l'únic idioma que té una paraula per referir-s'hi, i el fet és congenia a la perfecció amb el disc, ja que "té molta relació amb el mar", diu Navarro. La llum del satèl·lit marca un camí, una direcció natural cap a algun lloc desconegut que el grup vol seguir a cegues. De moment els concerts guien el seu retorn: el sextet serà al festival Foramuralla de Vic el 18 de novembre, a la sala Bikini el 23 i a la sala Moby Dick de Madrid l'1 de desembre.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, Olivemoon, Mangata

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.