Llista

​Les mil veus de «L’estaca»

Enderrock presenta un gran reportatge amb la cançó de Llach com a protagonista

Se n’han referenciat més de 250 versions

Enderrock presenta un número antològic i un DVD pels 25 anys

| 09/05/2018 a les 09:00h

Lluís Llach
Lluís Llach | Arxiu www.lluisllach.cat
“L’estaca”, de Lluís Llach, és la cançó catalana moderna que ha voltat més pel món i que ha viscut més transformacions. El cantant polonès Jacek Kaczmarski va sentir la gravació del disc Barcelona. Gener de 1976 (Movieplay, 1976) i va quedar tan impactat que en va fer una lletra nova. El seu “Mury” va ser ben acceptat en ambients democràtics, ben aviat va esdevenir un cant contra la dictadura polonesa i va ser l’himne no oficial del sindicat Solidaritat, de Lech Walesa. Anys més tard, la història s’ha repetit a Algèria i en aquests moments és l’himne més unitari dels opositors a Vladimir Putin.

Podem sentir “L’estaca” amb diferents vestits. Hi ha versions instrumentals, en català, occità, castellà, basc, francès, cors, sard, bretó, polonès, alemany, neerlandès, anglès, grec, àrab, rus, gallec, dari… I a ritme de vals, pop, rock, folk, electrònica, chill out, rumba, tango, cúmbia, música simfònica…



A l'Enderrock 275 us expliquem la història de “L’estaca”, us presentem qui era l’avi Siset, en narrem l’aventura internacional, fem la llista de les més de 251 versions que hem pogut referenciar –260 si hi comptem les nou vegades que l'ha enregistrat el seu autor– i hem demanat a 50 personalitats del país que ens expliquin el seu vincle emocional amb la cançó.
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, lluís llach, l'estaca, llista

COMENTARIS

L'estaca

Mas pi de Verges, 09/05/2018 a les 22:12

Tinc la sort de poder notar la força i alhora la fragilitat del piano on en Lluís va composar i tocar l'estaca. I aquest piano continua viu entre músics de la zona el qual forma part encara de la majoria d'actuacions i jams sessions que fem tot l'any a Mas pi. Però el que més m'agrada és quan ens visita veure'l entrar amb el seu somriure sincer.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.