Actualitat

El repertori del coronavirus #40

Cada dia us oferim un recull d'algunes de les cançons contra el confinament que pengen els artistes catalans

| 26/04/2020 a les 20:00h

Imatge il·lustrativa
Quan vam començar el confinament ens preguntàvem per què en deien ‘quarantena’ si només havia de durar 15 dies… Avui, edició 40 de les cançons de confinament.

El nostre recull d’avui comença, inevitablement, pel País Valencià. Ahir va celebrar el 25 d'abril i molts artistes, seguint la crida feta per Acció Cultural del País Valencià, van penjar cançons a la xarxa. No us presentem totes les que hem trobat perquè són moltes, només una petita selecció que comença amb una peça combativa dels històrics Carraixet (amb lletra Josep Guia) anomenada “València”.



Hem trobat a la Roser Cruells (Els Catarres) i al Jaume Guerra (Jim War Brou, Orxata, Obrint Pas, Zoo) versionant un antic poema de la valència musulmana, “Valencians, quin goig el vostre!”, que va musicar i cantar Carles Dénia en presència de la seva fan més jove.




Des de l'Alcoià, El Diluvi canta "Al país de l’olivera" d'Obrint Pas



Borja Penalba, Mireia Vives, Berta Iñíguez, Marta Margaix i SergiCarós ens regalen aquesta versió dels “Camals mullats” de La Gossa Sorda...



Andreu Valor, Marta Rius, Rebeca Mut i Pau Alabajos s'han unit exclusivament per cantar una peça mítica d'Al Tall.



Una altra unió sorprenent, la de la trapera La Tia Figa amb el folkie Miquel Gil per versionar "Que tinguem sort"



Si us han agradat, us aconsellem que visiteu el Facebook d'Acció Cultural i hi trobareu també les versions de Toti Soler, Cesk Freixas amb Gemma Humet i Sandra Montfort, Ovidi 4 o Cris Juanico, entre d'altres. 

També des del País Valencià, la banda de hard rock/Metal Bollit presenta el seu primer single, “Quinze dies més”, compost i gravat en ple confinament.



País Valencià a banda, el 25 d'abril també és el dia de l'alliberament d'Itàlia, quan els aliats van fer fora el feixisme. Lo Barber Àngel Maresca ho va celebrar amb una adaptació al català del clàssic "Bella ciao".


i tanquem la trilogia llibertària del 25 d'abril amb la revisitació de "Grandôla, vila morena" de Zecca Afonso a càrrec de Cesk Freixas.



El cantant de Roses Delpuerto ha presentat la seva primera cançó en català. Es diu "Dracs d'abril" i, com no podia ser d'altra manera, l'ha enregistrat amb els seus músics cadascú des de casa seva.



Un altre tema destacat és fruit de la col·laboració entre Ju i David Busquets, "Color d'esperança".



La cantautora barcelonina Núria Sagalés ha creat una nova cançó, "Seguirem somiant"



Filferro és un grup que s'ha donat a conèixer a través de les xarxes. Versionen amb gust i precisió alguns dels èxits del millor pop-rock internacionals de tots els temps. "El millor està per venir" és el "Let it be" de The Beatles.



Enregistrada en confinament, "Lluny" és el tema de retrobament d'Els sis d’aquí, una banda manresana que l'any passat es va trobar per celebrar els seus 35 anys. Entre els seus integrants hi ha Jordi Ribot (Fàbius Cata, Els Convidats, Abrília, Canals&Ribot) i l'actor i cantant Xavier Mestres.



Des d'Amposta, Rampaire ens ofereix una segona cançó composta en quarantena. És "Somnis"



El mallorquí Marcel Pich versiona en Català una peça d'Iron Maiden: “Anys perduts” (“Wasted Years”).



I si voleu festa, què millor que acudir a uns especialistes? L'Orquestra DiVersiones  Amb l'ajut de la Jana d'El Pot Petit i del Miquel Abras ens canta "Felicità".



Recordeu "Les rondes del vi" de Jaume Arnella? Sarau Folk n'ha canviat la lletra i les ha convertides en "Rondes del confinament"



Seguim amb versions, Mario Idañez, interpreta "Pa amb oli i sal" de Blaumut



Per la seva banda, Lluna Plena ens ofereix "Creuant tempestes" de Doctor Prats



Des de Verges Carles Ribot ens presenta la seva última creació, "Entre la vida i l'amor".



Tramuntana Fusió s'ha sumat als músics que ens fan més agradable el confinament amb la seva proposta de fusió mediterrània interpretant "L'estaca" de Lluís Llach.



I acabem amb Guillem de las Heras i "La cançó de l'unicorn" la seva proposta confinada per als nens i les nenes. 

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, coronavirus, Els sis d’aquí, Tramuntana Fusió, Lluna Plena, Carles Ribot, Orquestra Di-versiones, Sarau Folk, Marcel Pich, cesk freixas, Rampaire, Carraixet, Jim War Brou, roser cruells, El Diluvi, Rebeca Mut, Mireia Vives i Borja Penalba, andreu valor, Marta Rius, La Tia Figa, pau alabajos, Miquel Gil, Bollit, Àngel Maresca, Delpuerto, Ju, David Busquets, Núria Sagalés, Filferro

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.