revista

La família urbana de Sabadell 31FAM encapçala l'Enderrock de juny

El número 304 inclou un dossier sobre les músiques urbanes als Països Catalans

La revista presenta una guia de les músiques del confinament

La revista es distribueix a tots els quioscos i, de manera excepcional, s'ofereix també gratuïtament a tots els lectors en format digital

| 02/06/2020 a les 19:00h

La música urbana ha arrelat amb força als Països Catalans, i artistes del món del trap, el reggaeton i el dancehall com 31 FAM o P.A.W.N. Gang s'han fet lloc a la doble portada de la revista Enderrock 304 de juny. La revista es distribueix com cada mes a quioscos i llibreries i, de manera excepcional, també es podrà descarregar gratuïtament, així com trobar-se en format digital i en obert a través de la plataforma iQuosc.cat.

Aquest número compta amb un especial que explora en profunditat el panorama musical urbà de Catalunya, amb entrevistes a la vilassarenca Bad Gyal o la clika barcelonina P.A.W.N. Gang, que presenta el tercer àlbum Oli d'uliba (Delirics, 2020). Però també hi trobarem noms emergents de l'escena trap com el grup de portada 31 FAM, que publica el segon treball Valhalla Vol. 1 (Delirics, 2020), o el duet sabadellenc Flashy Ice Cream, que presenta el segon disc, Don Gelato (Delirics, 2020), un àlbum produït durant el confinament. Tot plegat per oferir una guia d'aquest paisatge musical urbà que tant ressò s'ha fet entre el públic.

Per una altra banda, descobrim amb una entrevista i un reportatge extens la formació més rellevant sorgida d'aquest confinament: els Stay Homas, el trio format per Klaus Stroink, Rai Benet i Guillem Boltó. Parlem amb els integrants del grup sobre el naixement de la banda, el seu procés creatiu i el futur del projecte. A més, podreu llegir sobre els col·laboradors amb els quals han comptat en les diverses cançons que han publicat a les xarxes.

El número 304 d'Enderrock també inclou entrevistes a diversos artistes que han publicat discos aquestes últimes setmanes, com el músic i arquitecte Carlos Sanjosé, 'Sanjosex', que presenta Dos somnis (Bankrobber, 2020), un treball que arriba després de sis anys de silenci discogràfic. Parlem també amb el duet barceloní Tarta Relena sobre el nou treball enregistrat a Londres, Intercede Pro Nobis (Indian Runners, 2020), la cantautora Anna Andreu i el seu debut en solitari Els mals costums (Hidden Track Records, 2020), el santquirzenc Gerard Aledo, que torna als orígens amb un treball en solitari, i el trio electrònic Trezor, que està a punt de publicar un nou disc. També s'inclouen entrevistes a grups i artistes que presenten el debut discogràfic, com el quartet Plou amb Penseu qui sou (Cases de la Música, 2020), que és el resultat del premi Sona9 al programa Incubadora Musical, i el cantautor badaloní David Ros, que presenta Ara (U98 Music, 2020), el primer disc amb deu cançons originals. A més, parlem amb el grup Copa Lotus, que presenta un EP digital que inclou cançons que van gravar amb Pere Tàpias, coincidint amb el tercer aniversari de la mort del músic; i amb Miguelito Superstar i Lalo López, membres de la Fundación Tony Manero, que celebra el 25è aniversari amb Disco para adultos (Buenritmo, 2020). Per últim, també repassem les novetats discogràfiques de Massutí i els Zeromonstres i Els Folls, parlem dels concursos Sona9 i Sons de la Meditarrània, i entrevistem Anabel Lee -grup Cases de la Música 2020- i Selva Nua –banda guanyadora del concurs d'Estrella Damm–.

Finalment, presentem la propera exposició del fotògraf Xavier Mercadé, Rock viu. L'esdeveniment neix amb motiu de la celebració de la carrera del cap de fotografia d'Enderrock, que fa quatre dècades que explica històries a través de les seves imatges. La seva trajectòria es va recollir a l'edició monogràfica de l'Enderrock 300 i es farà una mostra d'aquest material al Palau Robert de Barcelona en una exposició que romandrà oberta de l'1 de març al 31 de maig del 2021. A més a més, la mostra tindrà una versió virtual que ja es pot consultar a la pàgina web.
 

Portada Enderrock 303 Foto: Foto: Nil Ventura

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Trezor, Plou, revista, 31 FAM, Stay Homas, música urbana, Bad Gyal, P.A.W.N. Gang, Flashy Ice Cream, Sanjosex, Tarta Relena, Anna Andreu, Gerard Aledo, David Ros, Copa Lotus, Fundación Tony Manero

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.