revista

Doble número d'Enderrock amb les veus femenines del segle XXI i especial escena valenciana

El número 314 d'Enderrock presenta músiques en clau de dona amb Clara Peya, Maria Arnal i Marcel Bagès, Magalí Sare o Rita Payés, entre moltes altres

El número 315 monogràfic valencià inclou un CD dels premis Carles Santos i destaca una banda consolidada com Zoo i el duet emergent Vienna

Lildami estrena l'Enderrock 2021

| 01/03/2021 a les 11:30h

Imatge il·lustrativa
La revista Enderrock presenta aquest mes de març un número doble amb quatre portades, dedicades a les veus femenines del segle XXI i a l'escena musical valenciana, protagonitzades per Clara PeyaMaria Arnal i Marcel Bagès, a més de Zoo i Vienna, respectivament.

L'entrevista de Peya introdueix Perifèria (Vida Records, 2021), un treball que explora els no-llocs i dona veu a aquelles persones que el sistema deixa de banda. Paral·lelament, Arnal i Bagès són veu i melodies atmosfèriques de Clamor (Fina Estampa, 2021), un àlbum on el duet es reinventa i aposta per noves claus sonores. Per altra banda, Panxo i Póllet de Zoo conversen amb Xavier Aliaga per descobrir més del seu àlbum Llepolies, que veurà la llum aquest mes. Alhora, el duet Vienna parla amb profunditat del seu primer llarga durada, Tot allò que una vesprada morí amb les bicicletes (LCM Records, 2021). El pack doble de la revista es pot adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a la plataforma iQuiosc.cat.

El número 314 dedicat a les músiques en clau de dona aborda les estrenes de Rita Payés, Magalí Sare, Lia Sampai, Ariana Abecasis, Queralt Lahoz, a més, d'entrevistar Sara Roy, que presenta els treball [A]mar (Halley Records, 2021). A més, a la secció Acords i desacords, Gemma Humet  recorda la sort de tenir cançons i Consol Sáez hi reivindica el paper del periodisme.

La revista també explora el punk-folk amb Ebri Knight i Talco Masquerade, s'endinsa en la gravació d'El gran ball de Txarango, on han participat una quarantena d'artistes, i també incorpora Caïm Riba amb Llunes de Plutó (RGB Supports, 2021), Valtònyc, LuwGalgo Lento. En el reportatge dedicat al músic del mesThe Tyets Flashy Ice Cream expliquen com han fet entrar el trap a les aules.

A Músics i cellers Joan Colomo i René Barbier comparteixen un tast al celler Clos Mogador de la DO Priorat. El disc del mes de Jordi Bianciotto està dedicat a Parc (Hidden Track Records, 2021) de Ferran Palau. I la revista es tanca amb la nova secció T'enrecordes de Joan Josep Isern que parla d'un aspecte sorprenent que són els silencis als concerts.

Finalment, la revista anuncia la convocatòria del concurs Sona9, que avui mateix obre el període d'inscripcions. I també inclou la crònica dels festivals BarnaSants i Tradicionàrius.
 

Doble portada del número 314 d'Enderrock Foto: Michal Novak i Juan Miguel Morales Disseny: Manuel Cuyàs


Una escena valenciana efervescent
A més de destacar els nous treballs de Zoo i Vienna, el número 315 dedicat al País Valencià entrevista en profunditat Valira i Ciudad Jara per saber més dels seus nous discos, a més de Maluks, que parlen del seu esperat debut. El Premi d'Honor als III Premis Carles Santos, Juli Bustamente, fa un recorregut per la seva trajectòria artística, que va començar als anys 70. 

La publicaciío també descobreix les novetats de Sandra Monfort, que presenta el primer treball en solitari; Òscar Briz, que sorprèn amb un dotzè àlbum que musica exploracions psicotròpiques; Tomàs de los Santos amb Elsa Tronchoni, que retorna amb versos de Joan Salvat-Papasseit amb l'espectacle i disc La rosa als llavis (Bureo Música, 2021) després de cinc anys de silenci; el també retorn a l'escena de Rafa Xambó i les melodies de pop independent del duet Júlia.

El nou número igualment introdueix els projectes i treballs d'AnnJoe PaskAina PalmerCarles Caselles –que inicia una carrera en solitari en paral·lel a Smoking Souls–, N340Abraham RibasEstherAtlàntic i Tremp. Finalment, la revista analitza el panorama amb un reportatge amb profunditat de Josep Vicent Frechina posant èmfasi en els premis Ovidi i parlant amb la responsable de música a l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landente, i el director de la fira Trovam, Joan Gregori Maria.

La revista especial valenciana encarta un disc recopilatori amb una quinzena de cançons de tots els guardonats als III premis Carles Santos, impulsat per la Generalitat Valenciana, que es distribuirà amb la revista i se'n farà una edició especial per a biblioteques i punts d'informació juvenil.
 

Doble portada del número 315 d'Enderrock Foto: Irene Bernad i Andrea Catalán Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Zoo, Clara Peya, maria arnal i marcel bagès, Vienna, Enderrock, revista, Enderrock 314, Enderrock Març, Enderrock 315

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.