actualitat

Mabel Flores s'estrena a Verkami per finançar el proper treball

El nou disc de la cantautora, 'Meraki', es durà a terme gràcies al micromecenatge

| 11/05/2020 a les 10:30h

Mabel Flores
Mabel Flores | Mar Safont
En aquest període d'emergència sanitària, amb gravacions i produccions de discos aturades, alguns projectes s'han vist ajornats per la situació de confinament. Però, malgrat la situació, els artistes no cessen en la seva activitat i busquen alternatives per poder dur a terme la seva feina. Així, la cantautora terrassenca Mabel Flores és una de les músiques que s'ha llençat, per primera vegada, a produir el proper disc amb l'ajuda del micromecenatge dels seus seguidors a través de la plataforma Verkami. "En principi no pretenia fer la campanya, però amb tot el que ha passat han caigut molts concerts i he vist que econòmicament era bastant inviable treure el disc", explica la cantautora.


Mabel Flores, que va ser semifinalista del concurs Sona9 2019, va engegar el passat divendres una campanya de crowdfounding que es mantindrà activa fins al 17 de juny d'aquest any, durant un total de 40 dies. La iniciativa té l'objectiu de finançar el proper àlbum de l'artista, que es titularà Meraki (Kasba Music, 2021), terme grec que vol dir 'fer les coses amb l'ànima i el cor'.

La gravació del disc, però, s'ha vist afectada per la crisi de la COVID-19: "Vam començar a gravar, però molt poqueta cosa. Els temes estaven preparats, però vam haver de tancar l'estudi i no hem pogut continuar", assegura Mabel Flores. Els mecenes poden aportar un mínim de 10 euros i obtenir recompenses que van des del disc digital fins a concerts privats, amb molta varietat d'aportacions i compensacions que s'adapten als diferents públics. Amb aquest suport, la música espera reprendre el treball per poder publicar-lo el gener del 2021.

"El disc és força diferent de l’anterior, perquè era autoproduït, i aquest està fet per Carlos Manzanares, a El Tercero Studios. Està agafant un aire de confluència entre pop d’autor amb ritmes afrollatins, perquè he intentat experimentar musicalment amb patrons rítmics i músiques folklòriques del món", esmenta l'autora, "A més, és molt instrumental, més minimalista. L’important continuen sent les lletres, perquè sempre escric de manera sincera i directa, intentant aportar alguna cosa al món, però aquesta vegada estan vestides amb una musicalitat més potent." Flores manté el seu esperit crític i reivindicatiu en aquest tercer treball, on, tot i no haver-hi un fil conductor pròpiament dit, hi són molt presents temàtiques com la llibertat, la crítica social i el feminisme.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, verkami, mabel flores, actualitat, meraki

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.