Sona9

«La cançó del noi dels cabells llargs»: la preferida de la Companyia Elèctrica Dharma

Els membres de la Dharma han consensuat que la seva cançó preferida és la citada d'Els 3 Tambors

Parlem amb el conjunt com a part d'una nova secció estiuenca amb més d'una cinquantena d'artistes

| 29/08/2021 a les 17:00h

Companyia Elèctrica Dharma
Companyia Elèctrica Dharma | Adrià Nebot i Paula Cadavid
Aquest estiu hem volgut parlar amb tot un seguit d'artistes -Gullem Solé (Buhos), Miki NúñezBethPupil·lesJoana SerratLa QueencyMireia VivesJoan Reig o Ferran Palau, entre molts altres- per saber quins són els seus grans referents. Tots ells, escriuen i componen les seves pròpies cançons, ja sigui per als seus projectes en solitari o per al grup del qual formen part, però el que els hem volgut preguntar és quina cançó en català, d'un/a altre/a artista, és la seva favorita. Avui en descobrim la de La Companyia Elèctrica Dharma, "La cançó del noi dels cabells largs".

La Companyia Elèctrica Dharma parla de la cançó escollida però també de l'àlbum complet, ja que en els temps del grup dels germans Jordi i Albert Batiste, als anys seixanta, la importància no era només en el senzill sinó en tot el treball: "'La cançó del noi dels cabells llargs' d'Els 3 Tambors, un senzill que contenia també les cançons 'Romanço de fill de vídua' o 'S'ha parat un rellotge'. Juntament amb les cançons d'Els Dracs, van marcar molt la nostra infantesa i adolescència, i ens van fer veure, que més enllà dels Beatles, es podia fer pop-rock en català", asseguren els membres de la Dharma.

De fet la banda santsenca recorda que Els 3 Tambors van ser decisius per a ells: "Amb aquests referents, l'any 1967 vàrem fer el primer conjunt: Els Llums. Érem uns adolescents i lluitàvem perquè ens deixessin portar els cabells una mica llargs, com a mínim per sota les orelles i el Joan (Fortuny), amb dotze anys, havia de demanar permís a la mare perquè li deixés posar els pantalons llargs per actuar", recorden. "Evidentment són els primers hits del pop-rock en català. Aquest país no ha reconegut prou tota aquella generació. El Jordi Batiste seria tota una institució a qualsevol país que mínimament estimés els seus artistes".


La Companyia Elèctrica Dharma ha acusat que la gira 2019/20 es veiés estroncada per la COVID-19, però del 2021 diu: "Hem continuat amb la gira de l'últim disc Flamarada (RGB Suports, 2019). El fem pràcticament tot en directe per la força que tenen les cançons i la gran acollida que estan tenint. Sens dubte moltes d'elles acabaran formant part dels clàssics de Dharma. També és una gira que ens està ajudant a agafar forces, per començar a preparar el 50è aniversari del grup, que si la pandèmia no ens fa canviar de plans altre cop, seria el 2022/23 tot rememorant la primera actuació de Dharma el 20 de febrer de 1972".
Arxivat a: Enderrock, Dharma, Els Dracs, companyia elèctrica dharma, Els 3 Tambors, la cançó que m'hagués agradat escriure

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.