actualitat

«Palmera Destroy» és la cançó favorita de Maluks

El quartet valencià cita Orxata Sound System com a autors de la seva peça preferida

Parlem amb el músic com a part d'una nova secció estiuenca amb més d'una cinquantena d'artistes

| 05/09/2021 a les 17:00h

Maluks
Maluks | Jaume Verdú

Aquest estiu hem volgut parlar amb tot un seguit d'artistes -Gullem Solé (Buhos), Miki NúñezBethPupil·lesJoana SerratLa QueencyMireia VivesJoan Reig o Ferran Palau, entre molts altres- per saber quins són els seus grans referents. Tots ells, escriuen i componen les seves pròpies cançons, ja sigui per als seus projectes en solitari o per al grup del qual formen part, però el que els hem volgut preguntar és quina cançó en català, d'un/a altre/a artista, és la seva favorita. Avui us expliquem la cançó que Maluks hauria volgut escriure.

El quartet de Benimaclet ha optat per un dels temes de l'històric grup valencià Orxata Sound System, dissolt fa 7 anys: "Palmera Destroy". Tot i així, la banda reconeix que és "difícil triar entre totes les cançons d'Orxata, ja que per nosaltres és un grup referent, tant a nivell musical com de lletres, però aquesta concretament transmet l'esperit de Maluks". I és que al quartet, Orxata els transmet "molt bons records dels amics i amigues comboiant-se per anar de poble en poble i de concert en concert a gaudir de les festes d'estiu, i de la gresca que aportava un concert d'Orxata a les nostres vides". I és precisament en aquest punt en què connecten Orxata Maluks, en el "tropicalisme i destroisme 100%".


Amb els seus propis temes, i el disc que va estrenar a principis d'any -Som i vibrem (Propaganda pel Fet!, 2021)-, Maluks ha tingut un estiu ben replet de directes: "Estem tenint prou concerts i això ens ajuda que cada vegada ens conega més gent. Encara que no ens acabem d'acostumar a això que el públic no puga alçar-se de les cadires... Esperem que tot açò passe", diuen des de la banda. Després de més d'una desena de concerts, encara li'n queden cinc per acabar la temporada estival: aquest cap de setmana, el 5 de setembre, serà a Sitges, el 9 a Monòver, el 10 a València i el 25 a Petrés.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Orxata Sound System, Maluks, la cançó que m'hagués agradat escriure

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.