Actualitat

Doble homenatge a Pere Figueres

Inauguren una exposició de 36 artistes per recaptar fons per al proper disc de Pere Figueres

Concert d’homenatge al cantant nord-català amb la intervenció de Pascal Comelade i Gerard Jacquet

| 02/10/2021 a les 14:30h

Pere Figueres a Illa
Pere Figueres a Illa | J.V.
Dijous i divendres ha tingut lloc a la vila rossellonesa d’Illa un doble homenatge a un dels cantants més interessants que han sorgit a Catalunya Nord: Pere Figueres. Sense que el músic ho sabés, uns amics encapçalats per Esteve Sabench van encarregar a 36 artistes de les dues bandes de les Alberes que fessin una obra expressament per a l’ocasió. Totes les obres estan fetes sobre paper rodó manufacturat Aquari de 35 centímetres de diàmetre, elaborat a Sastres Paperers, de Banyoles. Entre els artistes que hi han participat hi trobem Quim Domene, Dolors Rusiñol Masramon, Claret Serrahima, Pascal Comelade, Dimitri Xato o el mateix Esteve Sabench.
 

Exposició Pere Figueres

 

L’exposició serà itinerant i es podrà veure també a la Capella de l’hospital militar dels Banys d’Arles (del 21 d’octubre al 7 de novembre), a l’Espai d’Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses (del 13 de novembre al 28 de novembre) i a la Casa de la Generalitat de Perpinyà (del 3 de desembre al 22 de desembre). Les obres originals exposades es poden adquirir a través de subhasta a un preu inicial de 100 euros a la pàgina www.rodons.cat. Els dines obtinguts serviran per a l’enregistrament de l’últim disc del cantant de Pontellà. A més, s’ha fet un catàleg amb totes les obres.

La segona nit, la de divendres, va ser més musical. En el context de les desenes jornades ponsianes es va voler treballar la relació entre poetes i cantants i es va pensar a homenatjar Pere Figueres com a exemple de cantant compromès amb la poesia. Figueres ha cantat el poeta d’Illa Josep Sebastià Pons sí, però ha cantat especialment versos deJoan Amade i Jordi-Pere Cerdà. A Illa també en va cantar de la primera dona que va escriure en català a la Catalunya del Nord del segle XX,  Simona Gay, germana de Pons.
 

Pere Figueres s'emociona escoltant Pascal Comelade i Gerard Jacquet Foto: J.V.


El format va ser ben especial. Figueres només va poder cantar una desena de cançons al final de tot, ja que la major part del concert se’l va passar assegut a l’escenari contestant les preguntes de Laura Bertran i Pere Manzanares, i veient com diferents artistes anaven donant visions alternatives a set de les seves cançons. La vetllada es va encetar amb els alumnes bilingües de l'escola primària d'Illa cantant “Desperta't Rosselló”. El moment estel·lar va tenir lloc amb Gerard Jacquet i Pascal Comelade a l’escenari cantant “El vals”. Entremig van deixar molt bones sensacions Frederic Cravo, Didier Verdeille amb Carola Perer, Jeroni Parrilla i, especialment Marta Fita Font i Prisca Martial Llaveria.

Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, poesia, Prisca Martial, pascal comelade, Gerard Jacquet, Pere Figueres

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.