estrenes

Mugroman i Pau Berga juguen per París per retrobar l'equilibri

Estrenem el nou film del cineasta valencià, «L'Équilibre»

Rodat a la capital francesa, l'audiovisual recull la història del nou tema de la banda xixonenca

| 05/10/2021 a les 14:00h

Jeanne (Elena Bueriberi) i Javi Ivànyez a «L'Équilibre»
Jeanne (Elena Bueriberi) i Javi Ivànyez a «L'Équilibre»
El músic xixonenc Javi Ivànyez (Mugroman) i el cineasta i realitzador Pau Berga s’han unit per crear junts una peça que desborda els límits del clip i el curt, sense ser cap dels dos, i essent tots dos alhora. Es tracta de “L’Équilibre”, una oda al París on s’ha enregistrat. Entre els quasi 12 minuts que dura l’audiovisual, s’hi escolta íntegre l’autobiogràfic “L’equilibri”, el segon senzill d’avançament del nou àlbum de Mugroman, Diagrama de Venn (autoeditat, 2021). L’estrenem en primícia.
 

A “L’Équilibre”, Berga, al costat d'Ivànyez, crea un relat d’enyors i retrobaments. El film explica la història d’un migrant establert a París (a qui el mateix Ivànyez dona vida) que ha de retornar a casa i acomiadar-se de la ciutat que, sense ser natal, ha esdevingut llar. Així, el protagonista recorre i recorda cada racó de París, de Montmartre a la riba del Sena, tot recercant la infantesa, l’amor, i a ell mateix. I a la fi, l’equilibri.
 
I ho fa en un relat replet de romantització de la vida parisenca i la Nouvelle Vague, i de referències a Agnès Varda, Jean-Luc Goddard, Renoir, Monet o Magritte. Quelcom que és en realitat recorrent en la manera de treballar de Berga en els videoclips: "Per mi és una manera de fer crítica social i reflexió", explica, que a més afegeix que li interessa especialment tractar-los com si fossin petits assajos, “posant-hi cites de pel·lícules, o quadres, o llibres que m'agraden". Com conclouen els protagonistes del film, Jeann (Elena Bueriberi) i Javi: “On a tout joué. On a joué de la musique, on a joué comme dans les films.. Et maintenant, on va jouer à devenir des enfants, encore une fois” (“Hem jugat a tot. Hem jugat a fer música, hem jugat com en les pel·lícules... I ara, jugarem a ser xiquets, una volta més”).
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, edrvalencia, Mugroman, Pau Berga, videoclip, estrenes, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.