Verkami

Lia Sampai propicia el retorn d'Orfeu

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

 Lia Sampai i Adrià Pagès cerquen finançament per als videoclips dels seus dos nous senzills

Així mateix, Askama ha iniciat una campanya a Verkami per poder publicar l'EP debut, 'Món millor'

| 09/10/2021 a les 14:00h

Lia Sampai i Adrià Pagès
Lia Sampai i Adrià Pagès | Sol Quiñonez
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: el doble senzill de Lia Sampai i Adrià Pagès i l'EP debut d'Askama, titulat Món millor.

LIA SAMPAI I ADRIÀ PAGÈS
El passat mes de març, el duet que conformen la cantautora barcelonina Lia Sampai i el guitarrista Adrià Pagès, publicava Amagatalls de llum (Microscopi, 2021), el segon àlbum d'estudi. Des de llavors, la roda creativa de Sampai no s'ha aturat, i ara, ja té dues noves cançons llestes per publicar. Amb “Tornar”, una de les noves cançons, el duet s’endinsa en el món de la poesia musicant Orfeu de Joan Vinyoli.


La cantautora i el guitarrista volen acompanyar aquests dos senzills amb dos videoclips: un per a cada tema. I per poder-los finançar, han iniciat aquesta campanya de Verkami per a obtenir els fons necessaris per assumir-ne el cost. El duet ha dissenyat diferents tipus de plans amb quantitats de contribució ben diferents i amb recompenses diverses, com ara l'edició física dels seus dos àlbums previs, una bossa de tela o un concert privat.

ASKAMA
Aquest jove septet va néixer a La Safor a mitjan 2020 amb l'objectiu de fer música i donar a conèixer les seves reivindicacions. Després de la publicació de diversos senzills, com "Asmorsar" o "Nihilisme", la banda ha decidit llençar-se a l'aventura de l'EP debut, Món millor, un treball en què la contundència dels seus ritmes, la crítica social i la defensa de la música en valencià seran els grans pals de paller. 


Per poder costejar el treball, Askama necessita una petita empenta, i amb aquesta campanya de Verkami, espera aconseguir-la. La banda ha dissenyat quatre modalitats de microfinançament diferents que inclouen una tria entre els diversos models de samarretes i dessuadores del grup, l'escolta anticipada de l'EP o un concert privat.
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Verkami, Lia Sampai, Askama

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.