Verkami

El crit per a la llibertat d'Art. 490 pren força amb Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

El documental 'Art. 490' busca finançament per a la seva producció

El mètal de Talaiot inicia una campanya de micromecenatge per al seu nou treball

| 06/11/2021 a les 14:30h

Art. 490
Art. 490
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: el documental Art. 490 sobre la censura als rapers Valtònyc, Pablo Hasel i Elgio i el segon treball de Talaiot titulat Dos: repressió i revolta.

Art. 490
La plataforma No Callarem entén totes les formes artístiques com a eina de transformació i denúncia social. Per aquest motiu, s'ha ajuntat amb la productora Bruna i el programa Carne Cruda per a produir el film Art. 490, un documental que narra tres casos de censura a la llibertat d'expressió artística per part de l'Estat espanyol. Valtònyc, exiliat a Brussel·les; Pablo Hasel, empresonat des del febrer passat, i Elgio, condemnat el 2019 per l'Audiència Nacional per apologia al terrorisme són els protagonistes d'aquests tres casos. El documental comptarà amb una banda sonora inèdita que configura un mapa sonor ampli i divers interpretat per diferents artistes com Yolanda Sey, Ana Tijoux, Albert Pla o Las Bajas Pasiones, entre d'altres.

L'audiovisual oscil·la entre un documental social, musical i de denúncia, mostrant el caràcter interdisciplinari del film. El projecte té com a principals objectius defensar els drets humans i la llibertat d'expressió a l'Estat espanyol exigint la llibertat de Hasel, el lliure retorn de Valtònyc i l'arxivament de la causa d'Elgio. A més, la supressió de diversos articles del codi penal que atempten contra llibertats bàsiques, com el 510, els referents a les injúries i calúmnies o la llei mordassa també és una de les grans reivindicacions de la plataforma.


Per a poder assumir el cost total de la realització del film, les entitats que el produeixen han llençat una campanya a Verkami per aconseguir suport econòmic. Les aportacions tenen un format flexible i accessible per a tothom. Aquests petits micromecenatges es recompensen amb obsequis diversos com l'agraïment als crèdits finals, l'àlbum físic de la banda sonora i una entrada per a l'estrena del film.

Talaiot
L'any 1450, a l'illa de Mallorca, un grup de camperols, liderat per Simó Ballester, estaven cansats de conrear les terres a canvi de misèria i van decidir revoltar-se contra els governants de l'illa. Al llarg de 3 anys, van assetjar la ciutat de Palma i van pressionar el rei Alfons el Magànim per revertir les desigualtats a l'illa. El rei, però, es va decantar del costat dels nobles i va enviar un exèrcit de mercenaris a massacrar els pagesos. Amb aquesta sagnant història, la banda manacorina Talaiot s'ha inspirat per a donar forma als 11 temes que conformen el treball conceptual Dos: repressió i revolta, el segon de la seva discografia.


Per a poder editar i distribuir l'edició en físic, Talaiot necessiten la vostra ajuda. Amb un pla d'ajudes econòmiques adaptat a les possibilitats de cada butxaca, la banda ofereix una sèrie de recompenses ben variades: des de l'edició en vinil del treball fins a un pòster en format A3 passant per una samarreta o l'edició digipack que inclou el cd amb dos bonus track.
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Talaiot, article 490, verkami

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.