Verkami

Les llums del carrer de Marïe Pratt s'encenen amb Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

Marïe Pratt llança una campanya per finançar el seu nou videoclip, «Streetlights»

Biel Harper cerca micromecenes per a fer realitat el seu debut discogràfic

| 30/10/2021 a les 14:15h

Marïe Pratt
Marïe Pratt
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: el nou videoclip "Streetlights" de Marïe Pratt, i el treball de debut de Biel Harper.

MARÏE PRATT
Fa prop d’un any, la formació de Marïe Pratt va guanyar el concurs en línia de TV3, Cover, amb la versió que va fer de “Volcans” de Buhos. Ara, el projecte de Pratt vol enregistrar un videoclip que acompanyi el seu darrer tema, “Streetlights”, una cançó sobre totes aquelles persones del nostre voltant que amb el seu suport ens il·luminen el camí. El videoclip ha estat rodat pel director Danny ‘The Indie’ i guionitzat per Teo Jansen.
 

Per costejar el rodatge i l’edició del videoclip, Marïe Pratt necessita el suport de micromecenes, i per això ha engegat aquesta campanya a Verkami. Segons l’aportació aportada, els mecenes podran obtenir recompenses que van des de la visualització en primícia de l’audiovisual, fins a una totebag, una llibreta feta a mà, una samarreta, el disc físic de l’artista o una doble entrada per al proper concert de Pratt.
BIEL HARPER
Des de Barcelona, el jove pianista Biel Harper s’embarca en la gravació del seu primer disc amb un quartet format per ell mateix, Carla González (contrabaix), Héctor Jaca (guitarra) i Nico Reinosa (bateria). A l’àlbum, CercleHarper pretén unir la música clàssica i el jazz, fusionant-les i acceptant influències de la música d’arrel, el pop o el rock. El fil conductor del disc, explica Harper, “són les històries que cada una de les composicions explica, basades en diferents sensacions, experiències, llocs o vivències.”
 

Harper ha engegat aquesta campanya a Verkami per poder costejar els diferents processos de creació del disc, des del lloguer de l’estudi de gravació i la mescla i masterització de l’àlbum, fins a les còpies físiques i el material audiovisual. El músic i impulsor del projecte ha ideat diversos paquets de recompenses per als micromecenes, que varien segons la quantia aportada, i van des de la descàrrega digital del disc, fins a un concert privat del quartet, passant per un disc signat, una cançó feta expressament per al mecenes, dues entrades per a un concert o una classe de composició o piano.
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, dexist, pepet i marieta, verkami

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.