Estrenes

Albert Fibla: «L’èxit és fer allò que t’agrada i estar-ne content»

El cantautor badaloní ens avança una cançó del seu proper EP

| 18/11/2021 a les 11:00h

Alber5 Fibla
Alber5 Fibla | Arxiu EDR
Feia 13 anys que Albert Fibla no entrava a un estudi per enregistrar cançons pròpies. Entremig, va publicar un disc en directe i un altre amb versions de Paolo Conte (Picap, 2013). I un llarg silenci, massa llarg. Ara presenta tres cançons noves en un EP digital anomenat Present (Picap). Avui n'estrenem la primera: “Giravolta”.

Per què només tres cançons?
Per una qüestió purament econòmica. Si hi ha algun avantatge en aquesta nova situació en què ja no hi ha CDs, com a mínim pels cantants que no som supervendes, és que podem anar penjant temes en digital i no cal que gravem 12 cançons de cop. No hi ha cap connexió entre les tres cançons, però un cop fetes, m’he adonat que una parla del passat, l’altra del present i la darrera, del futur.

Són part d’un proper llarga durada?
De moment és un EP. El que ara tinc al cap és anar presentant cançons de tres en tres, i potser, quan en tingui suficients, les ajuntaré per fer un CD físic. Però dependrà de l’acollida que tinguin. De moment només seran digitals.

Avui estrenem “Giravolta”. Parla'ns de la cançó.
És una peça dedicada a una persona important per a mi, que va ser el primer amor, la primera dona que apareix a la meva vida. Al final, acaba parlant del retorn del passat, que és una cosa que ens passa a la gent que ja tenim una certa edat. Les coses retornen com més gran et fas. És una tornada del passat sense nostàlgia; no subscric la teoria que qualsevol temps passat va ser millor. Simplement, es tracta d’acceptar que el passat de tant en tant torna, i ho fa de diferents maneres.


Han passat anys des que vas publicar noves cançons. Per què aquest silenci tan llarg?
Per diferents motius. El primer, i s’ha de reconèixer amb esportivitat, és que el mercat tampoc no em va acceptar com per poder viure de la música. He seguit fent perquè necessito expressar-me musicalment i en tinc per diversos discos. També he fet alguna actuació… A més, ara que la meva filla ja té 11 anys, em veig amb més energia per tornar a la música.

Amb la mateixa intenció que abans?
No! Entre el 2004 i el 2008 ho vaig provar amb l’energia dels 30 anys. Ara m’ho miro des d’una altra òptica, més des de la intenció de gaudir-ne. L’èxit és fer allò que t’agrada i estar-ne content. Això és el que busco ara.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Albert Fibla, estrenes, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.