Actualitat

Arriba el Fòrum 2021 de l'Acadèmia Catalana de la Música

Les jornades de l’Acadèmia es faran els dies 26 i 27 de novembre a la seu de l'SGAE de Barcelona, sota el nom 'Repensar el sector: música i entorn digital'

| 25/11/2021 a les 10:30h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Demà comença el Fòrum 2021, unes jornades organitzades de manera anual per l'Acadèmia Catalana de la Música, que es durà a terme els dies 26 i 27 de novembre a la seu de l'SGAE de Barcelona. En aquesta edició, sota el nom ‘Repensar el sector: música i entorn digital’, es debatrà sobre els processos de digitalització en el sector de la música, dividint les jornades en tres blocs: música en directe, especialment des del vessant de l’artista, distribució de la música enregistrada i propietat intel·lectual, i ensenyaments musicals.

La primera taula debat de l'edició girarà al voltant de la conferència “Cultura i entorn digital”, que busca propostes i solucions pel sector cultural en l'àmbit digital. Comptarà amb el músic i president de l'Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana (Sopa de Cabra); l'especialista en processos de transformació empresarial, Genís Roca; la directora general d’Innovació i Cultura Digital del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Marisol López; i el director general de L’Auditori de Barcelona Robert Brufau.

La segona taula rodona serà sobre “L’artista i la concepció digital del directe”, per parlar sobre quins nous escenaris se’ns obren amb les tecnologies digitals i quins reptes s'enfronten al servei de la creació i recepció musical. A mà de Pau Alsina i acompanyat pel músic Damià Rodriguez (Lildami); la gestora cultural i vicepresidenta del CoNCa Margarida Troguet; la compositora, artista multidisciplinar i directora artística del MontMusic Festival Núria Andorrà; i el director del Mira Digital Arts Festival i comissari del festival Llumbcn Oriol Pastor.

La penúltima taula rodona de la cita serà sobre la conferència “Reptes de la indústria musical a l’era de la distribució digital”, mostrant quins són els desafiaments i oportunitats de la indústria de la música. A càrrec de l'especialista en nous models de distribució audiovisual Elena Neira, i acompanyada de l'advocada experta en propietat intel·lectual Eva Faustino; el president de l'AEDEM Josep Gómez; i el director de Comunicació Pública i Xarxa Territorial de la SGAE Juan Carlos Fasero.

Per acabar la jornada es parlarà sobre “Educació musical i entorns digitals. Una visió panoràmica de les diferents naturaleses i experiències”, conferència del Dr. Miguel Ángel Cano, amb les experiències docents d'ensenyament musical amb suport digitals com del director d'"escueladebajistas.com" Miki Santamaria (Doctor Prats).

Les jornades, que es podran seguir també en línia al Canal Alícia de l’Acadèmia, són gratuïtes, però és necessària inscripció prèvia, i l’assistència presencial estarà disponible fins a completar l’aforament. Pots fer la teva inscripció en aquest enllaç.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Fòrum 2021, sector musical, Acadèmia Catalana de la Música, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.