Estrenes

Svetlana s'enamora d'una «Moderna del Raval»

Estrenem en exclusiva el primer videoclip del duet de Poblenou

| 01/12/2021 a les 11:30h

Svetlana
Svetlana | Paula Verdaguer
Júlia Díaz i Roc Bernadí són dos amics que es van conèixer a l'escola de música de Poblenou. En interminables nits de festa plegats, van anar escrivint cançons que, a l'estiu de 2020, van decidir entrar a gravar. Així neix Svetlana, un grup que a través de l'humor i el divertimento, deixa passar un missatge reivindicatiu sobre l'empoderament i una crítica davant un futur incert pel jovent precari. Estrenem en exclusiva el videoclip del seu primer senzill, "Moderna del Raval", avançament d'un EP de debut que esperen publicar l'any vinent.


"Moderna del Raval" vol ser un reflex de la moda actual entre el jovent que viu entorn a les xarxes socials, on se sobreexposen constantment, però alhora s'amaguen rere una imatge d'indiferència per tot el que els succeeix. A la peça, Díaz i Bernadí canten sobre l'enlluernament que tots sentim sovint davant del moderneig alternatiu, que vehiculen a través d'una "Moderna del Raval" estereotípica. Al final, però, ells mateixos s'adonen que "fer postureig menjant advocats em fa molt pal", i que millor buscar-se'n "un altre que no em jutgi quan no porti uns bons mitjons". Musicalment, Svetlana, pren de la modernor la seva electrònica, i recupera el ritmes disco dels 80 per acompanyar unes melodies que recorden els inicis de Macedònia.

El videoclip, dirigit per Paula Verdaguer, ens mostra la "moderna" -interpretada per Berner Maynés- fent postureig a Instagram i de festa pel Raval, i Díaz i Bernadí enamorats d'ella. Fins que se'n desenganxen amb un ball al centre neuràlgic del moderneig barceloní: la plaça dels Àngels, davant del MACBA.

La peça, publicada amb la discogràfica Coopula, ha estat enregistrada per Max M. Melo, amb la producció musical i mescla de Marc Barrachina aka "Facto", i masteritzada a Medusa Estudio per Roger Rodés. Es tracta del primer senzill que descobreix Svetlana, que avança l'EP de debut, previst per a 2022 -i del qual aniran publicant més senzills en els propers mesos-, i un futur llarga durada.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Svetlana

COMENTARIS

Svetlana

Rosó Domènech Bagaria, 01/12/2021 a les 21:39

Autèntica. Genial i amb qualitat artística.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.