estrenes

Pòquer de cordes i d'alegria

Estrenem el clip i avançament del primer disc del quartet FlamenGrass

| 20/12/2021 a les 15:00h

FlamenGraass
FlamenGraass
El primer disc del quartet FlamenGrassAlegria (Segell Microscopi, 2022), es publicarà el proper 20 de gener. El primer senzill i clip, titulat també "Alegria", ja pot escoltar-se i veure's a Sons de la Mediterrània i Enderrock.cat. Entre el bluegrass i el flamenc, entre banjos i violins, sempre amb alegria.


Basant-se en uns tangos de Cadis, la violinista i cantant del grup, Carol Duran, ha compost aquesta cançó que proposa allò que la seva mateixa paraula diu: alegria. De gaudir dels amics, de la música, de l'art, en definitiva de la vida, sobretot després d'aquests gairebé dos anys. Gràcies als arranjaments de Javier Vaquero i el banjo de Lluís Gómez, aquests tangos de Cadis agafen un altre aire, sobretot amb el camí del contrabaix de Maribel Rivero.

Segons explica Lluís Gómez, "el flamenc i el bluegrass són dos estils musicals que tenen moltes coses en comú l'ús d'instruments acústics i la importància tant de la veu com del virtuosisme dels instrumentistes. En tota la nostra trajectòria al món del bluegrass, en els viatges per la resta d'Europa i els Estats Units, molta gent es va interessar per la música de la nostra terra i ens demanaven que toquéssim alguna cosa. És curiós perquè nosaltres el que volíem era aprendre i tocar bluegrass i d'alguna manera ens sentíem allunyats de la nostra tradició. Durant la pandèmia, el recolliment i una sèrie de coincidències han fet possible aquest nou projecte".

"Fa molts anys que toco amb la Carol Duran i la Maribel Rivero en diversos projectes –continua explicant el banjista–. El Nadal del 2020, el músic i activista del bluegrass Christopher Howard Williams ens va recomanar per tocar al festival Jam A Thon de Califòrnia. Pensant en el repertori, vam recordar l'interès de tanta gent per la nostra música, vam decidir afegir algunes peces tradicionals i un tema original de Carol Duran cantat en català i que parlava sobre el confinament. L'acceptació del nou repertori va ser una gran sorpresa i ens va fer pensar a afegir-hi més peces i gravar un disc. D'altra banda, durant els mesos de confinament es va produir el meu retrobament amb Javier Vaquero. Pel seu interès pel banjo i el meu pel llenguatge flamenc, vam començar a intercanviar algunes classes en línia que, de manera natural, van donar lloc a la seva inclusió al trio original. La incorporació de la guitarra flamenca, ha estat fonamental, la peça que faltava, per fi hem aconseguit el so que buscàvem".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Sons de la Mediterrània, estrenes, actualitat, Sons de la Medterrània

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.