Verkami

Lo Pardal Roquer s'enlaira des de Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

El compositor de «Som de l'oest» prepara el setè àlbum, 'Una nit a la Vall Fosca'

El grup emergent CapiNàs inicia la campanya per gravar l'àlbum debut, '¡El Discazo!'

| 04/12/2021 a les 14:00h

Lo Pardal Roquer
Lo Pardal Roquer
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: Una nit a la Vall Fosca, el setè disc de Lo Pardal Roquer, i el primer àlbum de CapiNàs, ¡El Discazo!.

LO PARDAL ROQUER
El reconegut compositor del clàssic "Som de l'oest", Lo Pardal Roquer va elaborar un nou disc durant el confinament, a base d'instruments i eines casolanes, amb el so més rock'n'roll dels anys 50 i 60. El disc conté set lletres pròpies inspirades en llegendes de la Vall Fosca, i també conté una versió de la cançó popular “A la muntanya”. El cantant ha comptat amb Emma de Roquer, Jordi Noró i Pau Fresh Gairí en la part musical.


Per poder fer realitat Una nit a la Vall Fosca, Lo Pardal Roquer ha iniciat una campanya de micromecentatge a la plataforma Verkami. L'artista recompensarà els mecenes, segons la seva aportació al projecte, amb algun tipus d'obsequi: des del mateix vinil signat fins a un concert acústic privat.
 

CAPINÀS
CapiNàs és un grup de versions que neix l'any 2019 i que s'ha consolidat durant l'últim any escrivint cançons pròpies. El maig de 2021 publicava el primer senzill, "Ja m'han liat", que ja acumula més de 20.000 visites a les plataformes digitals. El primer disc estarà produït aquest desembre per Carlos Avatar: vuit cançons que aniran publicant de manera setmanal a partir del mes d'abril, fins a esdevenir ¡El Discazo!.


Per poder fer possible el seu debut, CapiNàs ha apostat per engegar una campanya de micromecentatge a Verkami. El grup ha ideat tota mena de recompenses per als micromecenes que col•laborin per fer real aquest debut discogràfic, que van des del disc signat per la banda fins a les entrades per al concert de presentació a Barcelona.
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, verkami

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.