Verkami

El gran salt de Jazz Pretenders amb Verkami

La plataforma de micromecenatge acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

El quartet del saxofonista Jordi Blanch prepara el tercer treball, 'Big Jump', amb Marian Barahona a la veu

Així mateix, Bentornät, també busca finançament per fer realitat el disc 'Canapost, el vent i l'home invisible'

| 13/11/2021 a les 14:00h

Jazz Pretenders
Jazz Pretenders
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: Big Jump, el nou àlbum de Jazz Pretenders; i Canapost, vent i home invisible, el debut discogràfic de Bentornät.

JAZZ PRETENDERS
El saxofonista Jordi Blanch és l'ànima de Jazz Pretenders. Aquest quartet barceloní conformat també per Toni López a la guitarra, Daniel Peña al baix elèctric i Marcos López a la bateria ja té el punt de mira en el seu tercer treball discogràfic, que es titularà Big Jump. Per a l'ocasió, comptaran amb Marian Barahona per a posar veu a dos dels temes d'aquest proper àlbum.


Per a poder assumir tot el cost d'aquest nou disc, Jazz Pretenders ha iniciat una campanya a Verkami per aconseguir microfinançament. Per a cada quantia contribuïda, la banda recompensarà amb algun tipus d'obsequi, com ara el disc físic o l'avançament exclusiu de 5 temes en format digital, entre d'altres.
 

BENTORNÄT
Canapost, el vent i l'home invisible és el primer treball discogràfic de Bentornät. Una pel·lícula sonora que rememora els dies que l'artista va passar en família a un petit poble de l'Empordà anomenat Canapost. Amb la seva parella i la seva petita filla, que tot just acabava de néixer, van deixar la ciutat per buscar la pau rural. Allà, Bentornät va fer brollar la majoria de les cançons amb el seu ukulele i, ara, s'ha acomapanyat del seu amic Àlex Vivero per fer d'aquestes cançons un àlbum d'estudi.


Bentornät vol fer realitat aquest treball publicant-lo en format de vinil. I per a fer-ho possible, ha llençat una campanya a Verkami per a poder assumir el cost de la seva producció. Cada aportació destinada a la campanya tindrà diverses recompenses, com l'edició en vinil del treball, una bossa de roba o un concert privat, entre d'altres.
   
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, verkami, Jazz Pretenders, Canapost, Bentornat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.