Actualitat

'La flauta màgica' de Valls

El pròxim dijous 3 de febrer l'adaptació teatral de Mozart aterra a la comarca de l'Alt Camp, en el marc de les Festes Decennals de Valls

Les 5 claus de les Decennals

| 01/02/2022 a les 16:30h

La flauta màgica
La flauta màgica | Marta Escobar
El pròxim dijous 3 de febrer les Festes Decennals de Valls acolliran l’adaptació de l’òpera de Wolfgang Amadeus Mozart La flauta màgica, en una versió ambientada a la mateixa ciutat de Valls. Aquesta producció ha sigut impulsada pels Amics de la Música de Valls i la Fundació Festes Decennals, que va dirigida especialment als veïns de la comarca de l’Alt Camp.

El tenor vallenc Roger Padullés ha estat l'encarregat d’adaptar l’òpera i, juntament amb Bàrbara Flores, n’ha fet també la direcció escènica. En l'equip artístic compta amb diversos artistes vallencs, com el baríton Toni Marsol i les sopranos Marta Mathéu i Isabella Gaudí.

La flauta màgica, tot i no ser estrictament una òpera —és un singspiel—, representa un dels grans títols operístics de la història de la música. L’obra va néixer com un divertimento i de seguida va esdevenir popular i estimada, perquè té melodies que tothom sap identificar i fins i tot taral·lejar”, explica Padullés. Segons el tenor, és una òpera “fàcilment adaptable”, de manera que es pot escurçar sense perdre el sentit de la narració. A més, en temps de pandèmia el temps és un factor important, perquè les mesures sanitàries obliguen a retallar la durada dels espectacles.

Per Roger Padullés aquesta producció pot ser una bona oportunitat per “despertar el cuquet de l’òpera” entre els habitants de Valls: “Si hi apareixen els veïns, és probable que l’obra cridi més l’atenció”. Ara per ara no hi ha previsió de presentar-la a cap altra població catalana, però el tenor vallenc no ho vol descartar del tot, ja que assegura que es podria adaptar perfectament a la realitat de qualsevol altre municipi, fins i tot de l’estranger.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, actualitat, La Flauta Màgica, Decennals 2021 + 1

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.