estrenes

El cant d'amor a la valenciana de Tesa i Christian Penalba

Estrenem el darrer clip d'avançament del nou àlbum de l'artista de la Ribera Baixa, 'Rap d'arrel'

Tesa i Jonatan Penalba s'empesquen un crític «Trap de batre»

| 28/02/2022 a les 11:00h

Christian Penalba i Tesa
Christian Penalba i Tesa
Rap d’arrel (Temps Record, 2022) serà el nou disc de la rapera de la Ribera Baixa Tesa. L’àlbum es publicarà l’1 d’abril, i avui n’estrenem el darrer senzill: “Amor a la valenciana”. Un dels primers clips que la rapera va mostrar d’aquest nou treball, “Trap de batre”, comptava amb Jonatan Penalba i feia honor al nom de la peça, que fusionava amb destresa un tradicional cant de batre amb el rap de Tesa. Ara, per aquest nou tema, l’artista s’ha acompanyat del germà del cantaor, Christian Penalba, per enfilar aquesta cançó d’amor a la terra. 


La cançó se sosté en el ritme de les tradicionals valencianes, i repassa alguns dels tòpics associats al País Valencià, de manera lleugera, divertida, i en el marc d’una història d’amor. Perquè l’amor a València, com versa Tesa, és “com el bunyol en sucre, una dolçor (...), fort que entra dolcet com un cremaet”. Així, més cantant que rapejant, l’artista va recorrent el territori a través de la gastronomia, la geografia, o fins i tot, el vestuari que llueix -que adapta el vestit de fallera-. Penalba acompanya la peça entonant fragments de la cançó de bressol popular "La meua xiqueta és l'ama". 

La cançó, com tot l’àlbum, ha estat produïda per Pére Ródenas, qui, a més, en aquest tema toca tots els instruments -excepte la trompeta, a càrrec de Tony Molina-. El videoclip l’han realitzat Carlo Barella i Guille Terrádez, amb Patricia Clavel com a directora d’art, entre els paisatges de l’Albufera.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, edrvalencia, actualitat, Tesa, Christian Penalba, valencianes, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.