REVISTA

Els Pets i Blaumut irrompen al doble número d'Enderrock de maig

​El número 333 de la revista dedica la portada a Els Pets per parlar amb profunditat del nou disc '1963'

També s'hi poden trobar entrevistes a Magalí Sare, Marc Parrot, Miquel Abras, Xavi Sarrià, Toti Soler i Josep Tero, entre altres

Aquest maig també es publica el número 334 amb Blaumut de portada i una guia dels festivals d'aquesta temporada

| 02/05/2022 a les 14:00h

Portes dels números 333 i 334 d'Enderrock
Portes dels números 333 i 334 d'Enderrock
Els Pets protagonitzen la portada de l'ENDERROCK 333 amb motiu de la sortida del disc 1963 (RGB Suports, 2022). El periodista Xavier Grasset (Més 324) entrevista el trio de Constantí per parlar d'aquest disc tendre, gamberro i amb molt d'humor. Aquest mes de maig, a més, també es publica el número 334 Especial Festivals d'Estiu, amb Blaumut a la portada i una guia extensa dels principals cicles que es duran a terme arreu dels Països Catalans en els pròxims mesos. Les dues revistes es poden adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

El número 333, a més d'una conversa amb Els Pets, també n'inclou una amb Magalí Sare sobre el nou disc Esponja (Segell Microscopi, 2022). Així mateix, a la revista s'hi troben entrevistes amb Marc Parrot per parlar d'Els fets i l'atzar (U98 Music, 2022); amb Miquel Abras, que acaba de publicar un àlbum recopilatori per celebrar 20 anys fent camí (U98 Music, 2022); amb Xavi Sarrià, que mostra Causa (Propaganda pel Fet!, 2022); l'històric Toti Soler, que enguany fa mig segle que va publicar Liebeslied (Edigsa, 1972), i amb el cantautor empordanès Josep Tero que ha presentat Fugir i salvar-se (Temps Record, 2022).

A més, a la revista d'aquest mes repassem les quatre claus de l'EP Here2play (Halley Records, 2022) del trio barceloní Stay Homas i conversem amb el duet de la cardedeuenca Ariox i el terrassenc Galgo Lento, que ha publicat Mama, l'amor em dona mal de cap (Luup Records, 2022). També s'entrevista Itaca Band per conèixer els detalls de Mil tormentas y un sol (Halley Records, 2022); Sexenni, que debuta amb Retrats (Delirics, 2022), i el grup de punk-rock Ratpenat, que presenta el seu tercer treball Tard... i amb ressaca (Kasba Music, 2022). Alhora, també es coneixen les novetats de Namina, Sommeliers, XY, Pol Batlle i Fauna.

A la secció Acords i Desacords hi opinen el poeta Eduard Escofet i la periodista cultural Cati Moyà; i a la de Músics i Cellers el cantautor alcoià Alfons Olmo 'VerdCel' visita el celler Bouquet d'Alella, on ens rep Toni Cerdà. La foto del mes la protagonitza Ginestà en el seu concert a la Sala Apolo, mentre que a Rockviu recordem els darrers concerts del festival Strenes i el Barnasants. Per la seva banda, L'aigua clara (Ther Rest Is Silence, 2022) de Mishima és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. I a Menrecordo, l'escriptor i crític literari Joan Josep Isern rememora la trajectòria i el llegat de Jordi Sabatés. Per acabar, a la secció del Sona9 tenim dos reportatges sobre Cases de la Música (Premi Enderrock Estrella 2022), aquest mes coneixem Lleida i L'Hospitalet.
 

Foto: Michal Novak Disseny: Manuel Cuyàs


UN ESTIU DE BLAUMUT I FESTIVALS 

Blaumut és portada del número 334 de la revista Enderrock. Entre les seves pàgines, el quintet desgrana el seu cinquè àlbum, Olímpica i primavera (U98 Music, 2022): un treball enèrgic i somiador fet a distància durant la pandèmia. Així mateix, la revista inclou un reportatge sobre la plataforma de micromecenatge Verkami, amb quinze exemples de músics que han pogut finançar així els seus projectes.

A més, aquest número presenta un extens recull dels festivals que se celebraran als Països Catalans aquest estiu de 2022. Així doncs, no hi falta el Guitar BCN; el festival Itaca o el Portalblau, a l'Empordà; els barcelonins Cruïlla i Cruïlla XXS, Primavera Sound i Jardins de Pedralbes; el Magnífic Festival, a Lleida, que celebra enguany la primera edició; el Festival Flames, que tindrà lloc a Manresa el cap de setmana de Sant Joan; o el Mallorca Live Festival de Calvià.

Però la guia també repassa els principals cicles que hi haurà a partir de juliol: com el maresmenc Poesia i +; el Vida Festival i el FIMPT a Vilanova i la Geltrú; el Canet Rock –i el seu homòleg a Alcúdia (Mallorca)–; el festival Istiu i el Beatles Weekend, el penúltim cap de setmana de maig a l'Estartit; els cicles gironins Notes al Parc o Tempo Girona; l'igualadí Anòlia; el retorn de l'Acampada Jove; el festival de música urbana Maleducats; la 30a edició del Pirineos Sur; el Sons del Món de Roses; el festival de Cap Roig o el de Lloret de Mar, Som de Mar; el Mercat de la Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa. A més, la guia de festivals també inclou informació de cicles com el Cornamusam, el Dansàneu, el Sota la Palmera, l'Arts d'Estiu, el Planestiueja't, Es Claustre, el Mallorca Music Festival, el PAS i molts més. 
 

Foto: Michal Novak Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualiat, actualitat, Enderrock333, enderrock, els pets, blaumut, magalí sare, Marc Parrot, xavi sarrià, miquel abras, josep tero

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.