Festivals

Les 10 claus de la FIM de Vila-seca

El 6, 7 i 8 de maig se celebrarà el Festival de Música Familiar i Emergent al Tarragonès

Quins festivals se celebren aquesta primavera i estiu?

| 04/05/2022 a les 12:30h

FiM Vila-Seca
FiM Vila-Seca | Frederic Navarro
L’any 2021, la fira professional dedicada a la música emergent i els espectacles musicals familiars, la FiM de Vila-seca, va renéixer en un moment de suport necessari a la música en viu. L'edició d'enguany -que se celebra aquest cap de setmana, del 6 al 8 de maig-, consolida la nova etapa apostant per la base de la cultura musical: la població infantil i jove, els músics emergents i les propostes innovadores i arriscades. En total, seran més d'una trentena els artistes que pujaran als escenaris de la FiM Vilaseca, com The Tyets, Maria Hein o Dan Peralbo i El Comboi. Et llistem deu claus del festival que no et pots perdre.

JOANA DARK 
Divendres 6 de maig a les 13h - Castell (Escenari Petit)

Entre el folk i l’electrònica, el duo barceloní Joana Dark instal·la en un nou paisatge sonor cançons que parlen dels costums i tradicions del segle passat, especialment aquelles que ho fan des d’una perspectiva femenina. L’EP La Lireta (autoeditat, 2022) és la carta de presentació i es basa en el material recollit per Joan Amades. 



MARIA JAUME 
Divendres 6 de maig a les 20h - Castell (Escenari Petit)

El seu debut amb Fins a maig no revisc (Bankrobber, 2020) va ser sonat. Ara, la mallorquina Maria Jaume presenta un segon treball, Voltes i voltes (Bankrobber, 2022), i una nova banda, amb la qual conserva el gust per les lletres personals però s’atansa a una sonoritat més pop.



DAN PERALBO I EL COMBOI
Divendres 6 de maig a les 21h - Parc de la Formiga

L’artista osonenc Dan Peralbo va començar el seu projecte de pop-rock ballable a Londres, on tocava com a músic de carrer, i més tard, a Barcelona, va gravar el disc Cosquis My (The Yellow Gate Records, 2020). Després de guanyar el concurs Sona9 2021, presentarà a la FiM un nou EP amb el seu nou grup, El Comboi.



HABLA DE MÍ EN PRESENTE 
Divendres 6 de maig a les 22h - Castell (Escenari Gran)

El quintet Habla de Mí en Presente va néixer fa deu anys a Berlín i és el fruit d’una singular trobada entre joves de procedència diversa i entre dos gèneres, el tecno i la rumba. Establerts actualment a Catalunya, el seu particular estil, festiu i vital, pot apreciar-se al seu segon disc, Vivir más (Halley Records, 2022).



GINESTÀ
Dissabte 7 de maig a les 13:15h - Castell (Escenari Gran)

La banda dels germans Júlia i Pau Serrasolsas presenta el seu tercer disc, Suposo que l’amor és això (Kasba Music, 2022), un treball conceptual al voltant de l’amor en el qual introdueixen cançó i d’electrònica. A la FiM, però, es presentaran en un format especial, amb una tria de les seves cançons més populars per cantar-les als infants i introduir-los en el seu univers.



MAIO
Dissabte 7 de maig a les 16:30h - Parc de la Formiga 

La barcelonina Maio –que forma el duo Akelarre amb la seva germana bessona Júlia Serrasolsas– ha debutat com a solista amb el treball Des dels marges (Propaganda pel Fet!, 2021), un recull de cançons que reivindiquen, amb franquesa i intimisme, les perspectives no normatives, a través d’una música especialment eclèctica.



MARIA HEIN 
Dissabte 7 de maig a les 19:30h - Castell (Escenari Petit) 

La jove felanitxera Maria Hein s’ha destapat com a cantautora de forta personalitat amb el disc Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021). Produït per Ferran Palau, el treball mostra una especial predilecció pels tons senzills, nostàlgics i inspirats en la calma i la natura, amb peces d’orfebreria com “Es teus ulls davant la mar”. 



POL BORDAS
Dissabte 7 de maig a les 21:15h - Parc de la Formiga

El projecte del gironí Pol Bordas va començar a caminar el 2020 entre la música urbana i el pop. Després de guanyar el Premi Cases de la Música del Sona9, l’any passat va estar a l’àrea PRO de la FiM –dins el programa d’acompanyament Incubadora Musical– i a l’edició d’enguany presentarà el resultat final.



SOFÍA GABANNA
Dissabte 7 de maig a les 22h - Castell (Escenari Gran)

L’argentina resident a Barcelona Sofía Gabanna ha absorbit multitud d’influències: rock argentí, flamenc, jazz, rap... A partir de la música urbana ha anat bastint una proposta artística inconfusible a la qual es van afegint tota mena d’elements. Actualment prepara la sortida del seu primer recull de cançons, titulat Maté el amor.



THE TYETS
Diumenge 8 de maig a les 13:15h - Castell (Escenari Gran)

Els mataronins The Tyets uniran forces amb les escoles Bressola de Catalunya Nord per presentar el disc col·lectiu Animalari urbà (Luup Records, 2021), amb adaptacions poètiques d’Enric Larreula sobre bestioles de tota mena a ritme de trap i reggaeton. Un espectacle per acostar infants i famílies a la música urbana en català.


 

MÚSIQUES FAMILIARS

La FiM és una fira pensada per gaudir-ne en família. Horaris, durades, volums... tot s’adapta a aquest tarannà. En paral·lel a les propostes emergents, l’altre gran pilar, el dels espectacles familiars, permetrà recórrer Els colors de Duke Ellington amb Cascai Teatre i Girona Jazz Project; descobrir la màgia de Bach amb la Cia Com Sona; admirar les Maquinagües de La Tresca i la Verdesca; gaudir d’un Microconcert amb l’Orchestra Fireluche i d’un Desconcerto amb l’Orthemis Orchestra; jugar amb el ¡Play! dels Ual·la!; vibrar amb el gòspel de les Songs of Hope de Veus - Cor Infantil dels Amics de la Unió; descobrir com Sona la lllum! amb La Curiosa; explorar els Colors amb December Quintet; viure L’aventura d’habitar el món amb De Paper, i poder seguir Creixendo amb La Nana i l’avi Papet van de concert!
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festivals, The Tyets, Ginestà, Sofía Gabanna, Pol Bordas, Maria Jaume, Maria hein, Maio, joana dark, Habla de Mí en Presente, Dan Peralbo i el Comboi, FIM Vilaseca, d, actualitat, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.