festivals

El Festival Cruïlla homenatjarà Xavier Mercadé

El festival barceloní recordarà el fotoperiodista amb una exposició

Avui s'ha anunciat la programació d''Arts & Comedy' del cicle

Ha mort el fotògraf Xavier Mercadé

| 27/05/2022 a les 14:50h

Xavier Mercadé
Xavier Mercadé | Juan Miguel Morales
El festival Cruïlla ofereix una programació artística més enllà de la música, que inclou performances, actuacions de dansa i exposicions. Entre la proposta d’enguany, que se celebrarà del 6 al 9 de juliol, s’ha programat una exposició fotogràfica en record d’un dels fundadors d’Enderrock, i cap de fotografia de la revista, Xavier Mercadé, que ens va deixar a finals d’agost de 2021.
 
Així, el Cruïlla Barcelona, en col·laboració amb el Grup Enderrock, retrà un homenatge al fotoperiodista Xavier Mercadé mostrant les fotografies de directe que va fer al festival i que en mostren la història, des de la primera edició, fa prop de 15 anys.
 

Un salt -que tant li agradava retratar a Mercadé- de The Last Internacional al Cruïlla 2018 Foto: Xavier Mercadé


A més de l’exposició fotogràfica de Mercadé, el festival també comptarà amb diversos il·lustradors -com Marta Piedra, Mercrominah i Javirroyo- que dibuixaran en directe durant els dies del festival; vuit dissenys diferents del cartell del Cruïlla que ompliran Barcelona, de la mà de diferents estudis de disseny referencials de la ciutat; els retrats que faran nou artistes urbans dels caps de cartell del cicle; l’espectacle de dansa de Brodas Bros, i el concurs internacional de fotografia urbana CitiesToBe, entre altres.
 
Quant a la programació musical, del 6 al 9 al Parc del Fòrum, el Cruïlla acollirà les actuacions de GinestàJoan DausàEls CatarresRels B31 FamStay HomasLeïti SeneRigoberta BandiniDan Peralbo i El ComboiQueralt LahozBuhosThe Tyets Tanxungueiras, entre altres.

 
Arxivat a: Enderrock, actualitat, festivals, Cruïlla, festivals d'estiu, Xavier Mercadé, cruïlla 2022

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.