FESTIVALS

Poesia i música es retroben de nou al Maresme

Del 28 de juny al 10 de juliol el festival Poesia i + programa recitals i concerts

| 30/05/2022 a les 18:30h

The Tyets
The Tyets | Gerard Mercadé
Del 28 de juny al 10 de juliol, el Maresme torna a acollir el Festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau de Caldes d'Estrac. Deu municipis de la comarca acolliran una cinquantena d'artistes en recitals, concerts musicals, exposicions i altres accions artístiques que exploren els límits de la poesia i el seu poder d'incidència en el món actual. El festival proposa al públic a sumar-se a una revolta plaent, que reivindica la força de la paraula amb una programació plena de nous talents de la poesia i de l'escena musical independent. Demà es posen a la venda les entrades individuals i l'abonament general a la seva web.


Un any més, el festival aposta per formats especials com el d'El Petit de Cal Eril enmig del bosc de Dosrius el 3 de juliol, la combinació de les veus de MuOM amb Manel Ollé a l'església de Caldes d'Estrac el 7 de juliol o el d'Inspira al parc dels Germans Gabrielistes de Sant Vicenç de Montalt el 5 de juliol. El mateix dia, i al mateix espai, també es farà l'actuació conjunta del poeta David Castillo i el músic Xarim Aresté. Un dels concerts més destacats d'enguany serà el d'Enric Casasses i Pascal Comelade, que han decidit tornar als escenaris plegats puntualment per oferir un concert al parc de Can Muntanyà el dijous 7 de juliol.

La programació es completa amb el duet Tarta Relena i el seu disc Fiat lux (Indian Runners, 2021), la potència del directe de Remei de Ca la Fresca i la música senzilla i molt personal de la bilbaïna resident a Barcelona Amaia Miranda. Una de les propostes més singulars serà la conjunció de la banda electrònica b1n0 i la poetessa Maria Sevilla, el 8 de juliol a Caldes d'Estrac. El mateix dia, del músic pirinenc Arnau Obiols també hi mostrarà la seva visió personal i contemporània dels sons i de la música tradicional del Pirineu català.

A més, Poesia i + continua la col·laboració amb el Premi Miquel Martí i Pol, organitzat pel Celler Vall Llach, que reconeix cada any la millor musicació d'un poema en català. La proposta guanyadora, el duet mataroní The Tyets, actuarà el 2 de juliol a Teià juntament amb la cardedeuenca Ariox i el raper Nu drama. Així mateix, el finalista del certamen, el duet de Sant Celoni Clara Poch i Marçal Calvet, actuarà el 28 de juny a Canet de Mar.


Presència dels Països Catalans

En aquesta edició, el festival construeix lligams amb altres territoris de parla catalana. Així, i coincidint amb l'Any Joan Fuster, s'hi representarà la vitalitat de la poesia i la música valencianes amb artistes com ara Sandra Monfort, que presentarà el seu disc de debut en solitari Niño Réptil Ángel (Hidden Track, 2021), i Cavallo, el quartet de spoken word encapçalat pel poeta Hugo Mas amb una deriva musical entre el free jazz i el rock.

Per altra banda, Poesia i + ha establert un vincle amb la Fundació Mallorca Literària i el seu festival La Lluna en Vers. En aquesta edició, es podrà veure la producció de la Fundació Mallorca Literària sobre Damià Calvet i Miquel Àngel Riera, Fam de paraula i terra (amb Mar Grimalt, Roger Pistola i Salvador Miralles) el 9 de juliol a Caldes d'Estac. Més enllà d'això, els dos festivals han programat de manera conjunta la proposta de la cantant basca Verde Prato.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Actualitat, poesia i +, festivals d'estiu, Festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.