festivals

El Sónar s'expandeix el 2022

Retorna l'esperat festival barceloní, del 16 al 18 de juny

Hi actuaran Maria Arnal i Marcel Bagés, Tarta Relena, Nathy Peluso, C.Tangana i The Chemical Brothers

El cicle farà parada també a les Balears amb 'Un SónarVillage a S’horabaixa'

| 18/05/2022 a les 14:00h

Sónar (2018)
Sónar (2018) | Xavier Mercadé
El Sónar retorna enguany amb més força i una aposta renovada que s’estén per nous territoris sonors, tecnològics i geogràfics. El gruix del festival mantindrà el seu format habitual, amb tres dies de concerts a la Fira Montjuïc i dues nits a la Fira Gran Via, amb un total de 116 actuacions entre 12 escenaris. Alguns dels artistes amb què compta la programació d’aquest 2022 són Maria Arnal i Marcel Bagés, Tarta Relena, Nathy Peluso, C.Tangana o The Chemical Brothers. Com a gran novetat, a més, el festival també serà tres dies a Mallorca.
 
Com sempre, el Sónar acollirà, del 16 al 18 juny, concerts exclusius de grans noms de l’escena internacional i local. Així s’hi estrenaran espectacles específicament pensats per al festival com l’Hiperutopia de Maria Arnal i Marcel Bagés -una revisió de Clamor (Fina Estampa, 2021) amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català- (dissabte dia); el Concert de músika festera que han armat Niño de Elche, Ylia i Banda “La valenciana” (divendres dia) i que visitarà música de les festes populars amb 50 músics a l’escenari; un nou format de directe de Tarta Relena (dijous dia) amb un cor de 16 veus; i el debut al festival de Samantha Hudson amb Liquidación total por cierre. D’altra banda, al SonarPark by Dice, en la versió diürna del cicle, s’hi podran escoltar altres talents locals i estatals com el duet b1n0, Morad, Rojuu, Juicy Bae i El Bobe, entre altres.
 
Entre els retorns internacionals més esperats que s’hi preveuen, s’hi troben els del duet britànic The Chemical Brothers (dissabte nit) o el francès The Blaze (divendres nit). A més, la primera nit de festival també es podrà escoltar els exitosos projectes de C.Tangana i Nathy Peluso. Tampoc no hi faltaran artistes reconeguts de la música electrònica i el clubbing com Folamour, Reiner Zonneveld, Charlotte de Witte, The Blessed Madonna, i ANNA, entre altres.
 
SÓNAR+D
El vessant més innovador i tecnològic del festival enguany tindrà tres eixos temàtics: la Intel·ligència Artificial -i les seves implicacions artístiques, polítiques, socials, etc.-, l’Ecologia Acústica i la Web3 -que engloba economies digitals, criptoart, etc.-. Al voltant d’aquests temes, es faran diverses xerrades, presentacions performàtiques, i masterclasses, a més de la nova àrea de debat, SonarÀgora. En total, 60 activitats que es realitzaran al Palau de Congressos de Barcelona.
 
I ENCARA MÉS SÓNAR
Per a aquesta nova edició, el festival ha planejat, a més, un recorregut amb tres intervencions sonores arreu de Barcelona: el SonarExtra. Així, es podrà escoltar -per primera vegada a l’Estat- un hiperorgue al Parc Güell, gaudir de la instal·lació audiovisual immersiva Transient de l’italià Quayola, i visitar la instal·lació sonora Sondear del finlandès Mika Vainio.
 

CREUANT EL MEDITERRANI

Aquest estiu, el Sónar arriba a Mallorca amb ‘Un SónarVillage a S’horabaixa’. Inspirat en el SonarVillage que organitza a la ciutat comtal, es farà una versió mallorquina amb alguns dels artistes més rellevants de l’electrònica internacional tres vespres d’estiu: el 16 de juliol, el 6 d’agost i el 3 de setembre, a l’Antic Aquapark de Calvià. Cada jornada, treballada al costat de la promotora del Mallorca Live Festival, tindrà un aforament de 5.000 persones.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals d'estiu, Sónar, festivals, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.