Festivals

El Desfolca't està d'aniversari

El 17 i 18 de juny se celebrarà a Calaf la 30a edició del festival

Enguany, el Desfolca't homenetjarà el cantautor sallentí Jordi Fàbregas i acollirà actuacions de Luar Na Lubre, Ebri Knight i Korrontzi, entre altres

El Desfolca't celebra la 30 edició recuperant el format prepandèmic

| 16/06/2022 a les 17:00h

Desfolca't
Desfolca't | Arxiu
El festival Desfolca't està a res de celebrar la 30a edició i ho farà en plena onada de calor. I de fet, per suavitzar les temperatures, el cicle presentarà una cervesa exclusiva que el públic podrà tastar aquest cap de setmana, durant els dies del festival. Així, entre demà i passat hi haurà una desena de concerts per les places del Casc Antic de Calaf: la plaça Gran, la plaça de les Eres i la plaça Ravalet, entre altres zones. La programació d'enguany compta amb l'actuació de la banda gallega Luar Na Lubre, el grup maresmenc Ebri Knight o la formació vasca Korrontzi, entre d'altres. A més, Desfolca't farà un homenatge al referent de música d'arrel de Sallent Jordi Fàbregas.
 
La Mostra de Música Tradicional i Popular (21.30 h) serà l'encarregada d'inaugurar aquesta edició i fer l'homenatge a Fàbregas. A la cita, hi haurà les actuacions de Conya Marinera (Havaneres de Calaf), la cantautora Meritxell Gené –finalista del Sona9 2006–, Marc del Pino i Josep "Pepon" Vilarrubla en format duet, Blai Casals, Roger Andorrà i Pau Benítez en format trio i La viu viu. La nit es tancarà en mans d'Electrogralla, que portarà als espectadors a un viatge electrònic amb la seva gralla.
 
Amb un esperat sol radiant, el Desfolca't proposa, el matí del dissabte 18 de juny, dues cites paral·leles: un taller de pandereta (10.30 h) i l'Espai Off, el Matinal de cultura popular i un concert en directe del músic Ramon Redorta (10 h). La sessió de la tarda sumarà un total de set hores d'actuacions –de 17:30h a 4h–, protagonitzades pel duet emergent Itzipa (17.30 h), la formació femenina santcugatenca Pasquines (19 h), la banda de la Cerdanya i l'Alt Urgell Orquestrina Trama (19 h)–finalista del concurs Sons 2017–, i la presentació del grup de música celta i folk Luar Na Lubre (20.30 h), seguit per Korrontzi (22.30 h).

A les dotze tocades, estaran a la Plaça de les Eres i a la Plaça Ravalet la veterana formació La Portàtil FM i la banda de Vitoria-Gasteiz Moonshine Wagon. Per tancar l'aniversari del Desfolca't, actuarà el grup rock-folk Ebri Knight, que presentarà el seu cinquè disc Carrer (Maldito Records, 2019).
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Jordi Fàbregas, desFOLCa't, Luar Na Lubre, ebri knight, Korrontzi, festivals d'estiu, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.