Festivals

L'(a)phònica destapa les veus de Joan Miquel Oliver, Maria Jaume, Xarim Aresté, Anna Ferrer i Extraño Weys

El Festival de la Veu de Banyoles ha presentat la programació d'enguany

Manu Chao, El Pony Pisador, Marc Parrot i Eva Armisén i una quarantena d'artistes més actuaran al Pla de l'Estany, entre el 24 i 26 de juny

| 25/05/2022 a les 16:30h

Xarim Aresté a l'(a)phònica
Xarim Aresté a l'(a)phònica
L'(a)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles, ha presentat aquest matí tota la programació d'enguany. La 18a edició, que se celebrarà del 24 al 26 de juny, vindrà carregada amb més d'una quarantena de propostes musicals, tant de l'àmbit nacional com internacional. A més, hi haurà diverses activitats paral·leles que acabaran d'arrodonir el cicle. Les entrades estaran disponibles a partir de demà, 26 de maig, a les 10h, al seu portal web.

El festival de ciutat i de qualitat suma una edició més amb l'objectiu de potenciar la veu dels artistes. La programació d’aquest any compta amb artistes com Joan Miquel Oliver (Antònia Font); l'artista de Lloret de Vistalegre, guanyadora del Sona9 2019, Maria Jaume; la cantautora menorquina Anna Ferrer; el cantant francès, resident a Barcelona, Manu Chao; el quintet barceloní El Pony Pisador, l'artista de Flix Xarim Aresté i Extraño Weys, que portarà Rodrigo Laviña y su combo (Say It Loud, 2021) –Premi Enderrock 2022 de la crítica a millor disc de Música Urbana–.
 
Durant tres dies consecutius, El Pla de l'Estany acollirà músics de l'escena emergent i consolidada. A més, oferirà un conjunt d'activitats paral·leles als concerts com per exemple, els tallers Escriu la teva història, Beatbox i Les eines; els tasts de concerts de Lia Sampai i Agnès Algueró; i les exposicions (a) 22 i Dibuix en directe.
 
El festival s'engegarà, el divendres 24 de juny, amb l'espectacle musical de carrer ESTOP de Cor de Teatre –una producció de l'(a)phònica, la Marfà: Centre de Creació Musical i Somfònics–, que es representarà set vegades durant tot el cicle. Seguidament, hi haurà les actuacions de la compositora de Salou Alba Morena, d'Anna Ferrer, Manu Chao –que oferirà temes nous– i l'artista de Flix Xarim Aresté.
 
El dissabte 25 de juny, entre una gran varietat d'activitats, estarà als escenaris de Banyoles la banda basca Amorante –fent la seva primera actuació pel gironès–, Maria Jaume –que presentarà el seu darrer treball Voltes i Voltes (Bankrobber, 2022)- i Beatbox Open Banyoles –una de les semifinals del campionat estatal de beatbox–. També, formarà part de la programació l'actor Pere Arquillé, Joan Miquel Oliver (Antònia Font) i Rodrigo Laviña y su Combo.
 
L'últim dia del festival, el diumenge 26 de juny, estarà ple d'actuacions: la formació de poetes Antònia Vicens i Antoni Vidal, Marc Parrot i Eva Armisén, MuOm, Música Nua i Deixa't d'històries: un concurs d'un recull de microrelats escrits per diverses persones de Banyoles. El final del cicle s'anirà apropant, tot i que, quedarà per veure el Cor Jove Amics de la Unió –que cantarà en directe juntament amb David Soler i Marcel Bagés– i el duet francès Birds on a Wire. L'(a)phònica es tancarà amb el directe d'El Pony Pisador -guardonat amb el Premi Enderrock 2022 a millor cançó de folk amb "La noble vila de Su"–.
 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals d'estiu, festivals, actualitat, (a)phònica, Festivals 2022, festival de la veu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.