Festivals

El Festigàbal torna aquest agost a Gràcia

El festival organitzat per la sala gracienca Heliogàbal presenta el cartell d'enguany

El cicle se celebrarà el 19 i 20 d'agost als Jardins de la Sedeta de Barcelona en el marc de la Festa Major de Gràcia

| 27/06/2022 a les 16:15h

XXVè aniversari de la sala Heliogàbal al Centre Cívic La Sedeta de Barcelona
XXVè aniversari de la sala Heliogàbal al Centre Cívic La Sedeta de Barcelona | Xavier Mercadé
Després de dos anys d'interrupció forçada, el Festigàbal retorna amb el mateix format i esperit prepandèmic. El cicle, organitzat per la sala Heliogàbal, se celebrarà als Jardins de la Sedeta el 19 i 20 d'agost en el marc de la Festa Major del barri barceloní de Gràcia. Mantenint la seva gratuïtat i connectant-se tant a l'avantguarda musical com a la base del teixit artístic català, la iniciativa ha decidit ampliar la seva programació respecte a l'edició del 2019 i, enguany, hi passaran un total de 10 artistes i dos discjòqueis. "Hem ampliat el cartell perquè la collita artística ha sigut bona i això és un senyal positiva inequívoca que l'escena catalana emergent està en bon estat de salut", explica Xavi Bruguera, un dels organitzadors el festival.

Aquesta ampliació respon a un creixement en la programació que ha ofert enguany la sala i que el festival vol seguir. "Ens hem basat fonamentalment en la línia artística de l'Heliogàbal. Al cap i a la fi, el cartell és una extensió de la programació regular que fem a l'Helio durant l'any", relata Bruguera. Amb aquesta voluntat, el cicle aconsegueix conformar un cartell heterogeni i divers que no es tanca a cap estil concret. "Apostem per propostes que van des de l'indie rock fins al pop, l'electrònica, el punk o l'escena urbana. Hem volgut fer una programació oberta a tots els gustos, paritària i que respongui a una filosofia que hibridi la qualitat amb el gaudi", afegeix.

Així, el divendres 19 d'agost passaran pels Jardins de la Sedeta el pop indie de Navarri, el pop de butxaca de Guineu, el pop melancòlic de Bernarda, la fusió de hip-hop i electrònica de Boye i la tecnorumba festiva d'Habla de Mí en Presente, mentre els discjòqueis de l'Heliogàbal s'encarregaran de tancar la nit. L'endemà serà el torn del post-punk de Pinpilinpussies, el pop indie d'influència norantera de Yawners, el pop urbà de Julieta, l'electrònica instrumental de Rodeo -la unió musical de b1n0, el cantant Phoac i el productor Jordi Mora- i l'indie alternatiu d'Alavedra. Les discjòqueis Llamadas Perdidas seran les encarregades de posar punt final a l'edició d'enguany.
 
 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festa Major de Gràcia, heliogàbal, festigàbal, festivals, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.