Festivals

El Poesia i + en 10 claus

Llistem les 10 actuacions primordials del cicle del Maresme

| 28/06/2022 a les 17:30h

El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | Clara Orozco
Avui comença el cicle de música i poesia del Maresme Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac. Fins al 10 de juliol, hi haurà més d’una cinquantena d'actuacions, recitals i exposicions d’artistes per tot el Maresme -Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Dosrius, Alella, Arenys de Mar, Mataró i Caldes d'Estrac-. Llistem 10 de les actuacions que no et pots perdre. 
 
Raquel Pena
28 de juny - 20 h (Plaça de la Indústria, Canet de Mar)
 
La filòsofa i poeta barcelonina va guanyar el Premi Francesc Garriga 2021 amb el poemari La breu història dels Estats Units (LaBreu Edicions, 2022). En forma d’historiografia, interpretarà la veu des de l’anonimat d’aquells que van configurant un nosaltres. Memòria històrica combinada amb el mètode dialèctic.

 
Sandra Monfort
1 de juliol - 21.30 h (Pati de les antigues escoles, Sant Pol de Mar)
 
La compositora i cantant de Pedreguer, graduada a l’ESMUC en guitarra clàssica, va debutar als escenaris com a compositora i intèrpret al grup Xaluq i després va fundar el trio Marala. Ara presenta el seu projecte en solitari, l’àlbum Niño Reptil Ángel (Hidden Track Records, 2021), que travessa la tradició, bregant entre l’electrònica i la poesia.
 


Ariox
2 de juliol - 20.30 h (Parc arqueològic Cella Vinària, Teià)
 
La cardedeuenca, referent del nou pop de butxaca, serà aquest cap de setmana a Teià. Sobre l'escenari mostrarà les seves lletres intimistes, costumistes i transparents, cantades amb la seva veu pròxima i maquillada amb autotune, en cançons com "Dies d'estiu", "Desig", "Ja fa un temps" o "Fotre el camp", entre altres.
 


4. The Tyets
2 de juliol - 21.30 h (Parc arqueològic Cella Vinària, Teià)

El duet mataroní s'ha erigit com a una de les veus del moment dins de l'urban pop. Com a guanyador del Certamen Terra i Cultura per la musicació de "Ratolí", The Tyets serà a Teià per oferir en directe el seu Animalari urbà (Luup Records, 2021), basat en poemes d'Enric Larreula, en un espectacle que promet sorpreses.
 


5. El Petit de Cal Eril 
3 de juliol - 20.30 h (Pou de Glaç de Canyamars, Dosrius)
 
El precursor del pop metafísic, El Petit de Cal Eril, després d'una llarga discogràfica consecutiva, decideix fer un guaret musical. Abans que això passi, l’artista actuarà en directe amb un aforament molt limitat i amb el que podrà crear un ambient més íntim. L’artista repassarà alguns dels temes del seu darrer disc N.S.C.A.L.H. (Bankrobber, 2021).
 


6. Pascal Comelade + Enric Casasses 
7 de juliol - 21 h (Parc de Can Muntanyà, Caldes d’Estrac)
 
El 2019, el músic Pascal Comelade va anunciar la seva retirada als escenaris. Però tres anys després torna a pujar-hi acompanyat del poeta i amic Enric Casasses i la banda formada per Ivan Telefunken, Roger Fortea i Oriol Luna. Després d'anys sense tocar plegats, Comelade i Casasses, en duet de nou, prometen un repertori renovat. 
 


7. b1n0 + Maria Sevilla 
8 de juliol - 21 h (Parc de Can Muntanyà, Caldes d’Estrac)
 
El duo empordanès b1n0 dibuixa, esborra i torna a dibuixar les línies entre el pop i l’experimentació. Al Poesia i + s’afegeix a la proposta la poeta i docent badalonina Maria Sevilla, autora de poemaris com Plastilina (Fonoll, 2021).
 


8. Tarta Relena 
9 de juliol - 22 h (Parc de Can Muntanyà, Caldes d’Estrac)
 
El duet barceloní presenta Fiat Lux (The Indian Runners, 2021), en què els elements vocals s’allunyen cada vegada més d’allò orgànic i net per apostar per les textures i les distorsions. A més, els beats electrònics busquen aportar diferents dinàmiques i contrastos marcats amb les veus de Marta Torrella i Helena Ros.
 


9. Verde Prato 
10 de juliol - 21 h (Parc de Can Muntanyà, Caldes d’Estrac)
 
La tolosana Ana Arsuaga va crear Verde Prato com un experiment en solitari. Al primer disc, Kondaira Eder Hura –‘aquesta bonica història’– (Plan B Music, 2021), agafa tonades de la música tradicional i les transforma en postpop contemporani amb caixa de ritmes per reemplaçar els instruments de sempre. 
 


10. Jansky 
10 de juliol - 22 h (Parc de Can Muntanyà, Caldes d’Estrac)
 
El músic mallorquí Jaume Reus i la poeta Laia Malo uneixen forces en un mateix projecte: Jansky. L’electropoesia del duet ara s'encarna en un nou treball, Insecta Dance Music (autoeditat, 2022), que combina elements orgànics i electrònics i parteix de la sonoritat d'insectes balears.
 

Aquestes propostes només són una cinquena part dels artistes que assistiran al Poesia i +. Altres músics que actuaran al cicle maresmenc són el cantautor de la Seu d'Urgell Arnau Obiols, la banda de Barcelona Inspira, l'artista de Flix Xarim Aresté, la guanyadora del Concurs Sons 2021 Mar GrimaltRemei de Ca la Fresca Roger Pistola i Amaia Miranda. Tambéhi actuaran Abraham Boba, Santiago LatorreClara Poch i Marçal Calvet, Adriano Galante (Seward), Ginebra Raventós, i molts més.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Verde Prato, poesia i+, llistes, El Petit de Cal Eril, festivals, Tarta Relena, Enric Casasses, The Tyets, Jansky, Sandra Monfort, Pascal Comelade, Ariox, Maria Sevilla, B1n0, Raquel Pena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.