FESTIVALS

Una quarantena de propostes musicals i culturals ompliran el Barri Vell de Girona pel 14è Tempo

El festival gironí se celebrarà del 8 al 31 de juliol als jardins del passeig Arqueològic i continua apostant per artistes consolidats, revelació i cinc concerts inclusius

Es recuperen els concerts a la plaça dels Jurats amb La Casa Azul, La Bien Querida, Ramon Mirabet, E-Strings, Cecilia Krull, Joina i Blondex

| 13/06/2022 a les 15:45h

Tempo Girona
Tempo Girona | Arxiu Tempo
El 14è Festival Tempo de Girona se celebrarà del 8 al 31 de juliol al Barri Vell amb una quarantena de propostes musicals i culturals gratuïtes al passeig Arqueològic. 24 nits de concerts al Village amb artistes de proximitat com Bratia, Anthus, Joan Masdéu, Manzau, Ju i Ven'nus, entre altres. A més, aquest any, del 8 al 10 de juliol, tornen els concerts de pagament a la plaça dels Jurats amb artistes com La Casa Azul, La Bien Querida i Ramon Mirabet. L'aposta per la producció de quilòmetre zero també es fa palesa amb activitats paral·leles com presentacions de llibres, tast de vins i altres arts escèniques.

Durant el Tempo Village, als jardins del passeig Arqueològic s'hi reuniran diferents estils musicals des de la urbana fins a l'indie passant pel blues rock. La programació s'ha dut a terme en col·laboració amb el Grup Enderrock i alguns dels artistes que s'hi podran veure són Bratia, Anthus, Joan Masdéu, Manzau, JuVen'nus, Massa, Laura West, Pol Bordas, Dan Peralbo i Lia Sampai, entre altres. També hi haurà 8 vermuts musicals i activitats paral·leles com el Wine&Music, un tast de vins amb música en directe del grup Tokaji Quartet i xerrades literàries al Tempo Llibres, amb Donat Putx i Gemma Humet.

Aquest any es continua apostant per la inclusió social amb concerts en col·laboració amb la Fundació ONCE –les actuacions de Nucli Trío de David Viñolas i Rebelde Ibón Casas–, el Sector Est de Girona –Rumba 4G–, i el grup Clams, una banda de pop-rock formada per persones en situació de discapacitat que acaba d'estrenar l'EP Melodies del somriure inconscient (La Productiva Records, 2022).

 

La plaça dels Jurats i el Tempo Dones

Tres anys després, la plaça dels Jurats, situada al costat del passeig Arqueològic, tornarà a acollir la inauguració del Tempo, el divendres 8 de juliol, amb la banda barcelonina de pop electrònic La Casa Azul. Abans, però, actuarà Vega Almohalla, una artista amb un so que va des del pop ballable a l'urbà. El dissabte a la nit, Ramon Mirabet presentarà el seu quart disc, Free (autoeditat, 2022), al costat d'una intèrpret de llengua de signes.

El tercer dia de concerts a la plaça dels Jurats es completarà amb el Tempo Dones: un cartell únicament femení encapçalat per La Bien Querida, la banda liderada per la cantant basca Ana Fernández-Villaverde que combina estils musicals com el flamenc, l'electrònica o l'indie. El mateix dia hi actuarà la madrilenya Cecilia Krull, coneguda per ser la veu de la sintonia de La Casa de Papel, i completaran el cartell les gironines Blondex i Joina.

El 29 de juliol es farà el darrer concert de pagament a la plaça dels Jurats, a càrrec  d'E-Strings, de la GIO Symphonia, en una actuació que versionarà temes de Händel, Lady Gaga, Bon Jovi, Beethoven, Coldplay i David Guetta.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festivals 2022, festivals, Tempo, Tempo sota les estrelles

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.