Festivals

Tot a punt per a la 29a edició del Pirineos Sur

La cita aragonesa se celebrarà del 15 de juliol al 6 d'agost i comptarà amb les actuacions de Zoo, Estopa i Maruja Limón, entre altres

Zoo posa «Panya» de cap per avall

| 15/07/2022 a les 18:30h

Maruja Limón
Maruja Limón | Xavier Mercadé
El veterà festival de la Vall de Tena, al Pirineu aragonès, arriba enguany a la 29a edició amb plenitud de facultats. El Pirineos Sur, que se celebrarà entre el 15 de juliol i el 6 d’agost, es caracteritzarà pel singular escenari flotant damunt l’embassament de Lanuza, a més de 1.300 m d’altitud, l’emblema d’un certamen pel qual han passat les figures més rellevants de l’escena estatal i internacional. 
 

Arrencaran el cicle els germans de Cornellà de Llobregat Estopa (15 de juliol), recentment guardonats amb la Creu de Sant Jordi, que presentaran les cançons del darrer disc, Fuego (Sony-RMG, 2019), després d’haver cancel·lat la gira de presentació a causa de la pandèmia. També passarà per l'escenari aragonès el quintet barceloní Maruja Limón (15 de juliol), amb el darrer disc, Vidas (Satélite K, 2022), que incideix en l’experimentació a través de la festa i la reivindicació. 
 
Amb un directe espectacular i energètic, la banda de Gandia Zoo (17 de juliol) presentarà en directe el darrer disc Llepolies (autoeditat, 2021), Macaco (21 de juliol) avançarà algunes de les cançons del nou disc, previst per al mes de setembre, i el trio de pandereteiras Tanxugueiras (21 de juliol) mostrarà el seu "Terra" i alguns temes inèdits.

També faran parada a la Vall de Tena la multiformació barcelonina Balkan Paradise Orchestra (30 de juliol), que hi durà un espectacle basat en el darrer llarga durada, que han treballat amb la coreògrafa Cristina Castellà i el director escènic Mila von Chobiak; i l'argentina Nathy Peluso (6 d’agost), que presentarà el seu espectacle per fer ballar i gaudir el públic aragonès. 
 
A més de tots aquests artistes, se’n sumen una quinzena més, entre els quals es troben Residente (16 de juliol), Rayden (16 de juliol), Fuel Fandango (22 de juliol), Tu Otra Bonita (23 de juliol), Crystal Fighters (23 de juliol), Rozalén (29 de juliol), Travis Birds (29 de juliol), Goran Bregovic (30 de juliol), Ara Malikian (31 de juliol) o Robe (5 d’agost).
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Zoo, Maruja Limón, tanxugueiras, Balkan Paradise Orchestra, Estopa, Macaco, Pirineos Sur, actualitat, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.