festivals

Una colla de Maleducats

A la fi, se celebra el cap de setmana del Maleducats, el festival impulsat pel raper terrassenc Lildami, el 15 i 16 de juliol

Avui es viurà la final del concurs Radar, associat al festival

| 14/07/2022 a les 11:00h

Lildami en directe
Lildami en directe | Xavier Mercadé
Impulsat per Lildami, la masia Els Bellots de Terrassa acollirà finalment aquest cap de setmana (15 i 16 de juliol) el Maleducats, el Festival Internacional de Música Urbana de Catalunya, que s’ha hagut d’ajornar durant dos anys per la pandèmia. La perseverança té premi, i la primera edició oferirà un cartell espectacular amb noms internacionals i valors de l’escena catalana. Te'n presentem una dotzena.


31 FAM
Divendres 15 a les 18h | Escenari Maleducats

La banda de Sabadell obrirà la primera edició del festival Maleducats amb el seu trap enèrgic. Després de l'èxit de Jetlag (Delirics, 2021), el quintet ha perfeccionat un bolo dinàmic i explosiu que combina les seves lletres personals amb una posada a escena desenfadada.



MUSHKAA
Divendres 15 a les 19:10h | Escenari Pocavergonya

La germana de Bad Gyal també ha començat el seu propi camí pel món de les músiques urbanes. Tot i que encara no ha debutat amb cap treball discogràfic, la seva actitud rebel i les seves lletres punyents en català seran els principals reclams de la posada de llarg.



ALEESHA
Divendres 15 a les 20h | Escenari Maleducats

La trapera eivissenca Aleesha Rose és una de les figures emergents de la música urbana que més han crescut recentment. La jove artista s’ha consolidat amb la presentació del seu segon llarga durada, La patrona (Dale Play, 2022).



FLASHY ICE CREAM
Divendres 15 a les 21:05h | Escenari Pocavergonya

La prolífica formació sabadellenca serà el divendres al festival per presentar un nou EP just sortit del forn: Aftersun (Delirics, 2022). A principis d'any ja ens van mostrar la seva evolució estilística en un disc més madur i en què el grup sortia de la seva zona de confort, per explorar noves sonoritats amb unes lletres honestes i personals: 15 cançons de Hangover (Delirics, 2022). Al Maleducats, ben segur que se les faran per combinar els seus temes més íntims amb els més festius i estiuencs.



BENY JR
Divendres 15 a les 00h | Escenari Maleducats

Nascut a Chaouen, al Marroc, i crescut al barri hospitalenc de la Florida, Beny JR s’ha destapat com un dels noms de les músiques urbanes entre joves i adolescents, al costat del seu amic Morad. L’àlbum Samurai (Rico, 2021), produït per El Guincho, resumeix en dotze talls tot el seu ideari de barri, aferrament a l’amistat, lluita contra les temptacions de la mala vida i drill amb denominació d’origen. I no para de fer noves cançons i d’explicar històries de ‘la L’.



BIZARRAP
Divendres 15 a les 2:45 | Escenari Maleducats

El productor i DJ argentí Bizarrap s’ha convertit en referent llatí en el camp del trap’n’rap i l’electrònica. El 2018 va començar a fer remixos de trapers sud-americans i posteriorment ha treballat amb Nathy Peluso, Niki Nikole, Nick Jam i Ptazeta, entre altres.



PAULA CENDEJAS
Dissabte 16 a les 16:30h | Escenari Maleducats
 
Paula Cendejas és una de les artistes que més s’han propagat al panorama pop estatal. L’èxit desbordant de la col·laboració amb C. Tangana i Alizzz a “Como habla una mujer” l’han catapultat a la fama. L’actuació a Terrassa serà per presentar l’EP Contragolpe (Warner Music, 2022), en què combina urbana i r’n’b.
 


JULIETA
Dissabte 16 a les 17:40h | Escenari Pocavergonya

La jove artista Julieta va iniciar el seu projecte durant el confinament. Després de llançar cançons que van ser molt seguides a xarxes, l’any passat va treure el primer EP, Juji (Music Bus, 2022). Entre el pop i la música urbana, la barcelonina canta sobre energia i emocions.



DOBLE & HUG SOUND
Dissabte 16 a les 19:30h | Escenari Pocavergonya

El raper gironí va descobrir fa un any el tercer treball -Quizás (Halley Records, 2021)-, en què, amb les bases del seu productor de confiança Hug Sound, viatjava del rap i el trap fins al funk o el reggaeton. Enguany, ja ha publicat tres senzills nous, entre ells, una col·laboració amb el duet mataroní The Tyets: "Tot el que vull".



QUEVEDO
Dissabte 16 a les 20:35h | Escenari Maleducats

Una de les grans apostes del festival serà Quevedo, que va néixer a Madrid, va mudar-se al Brasil fins als 5 anys i després va instal·lar-se a Gran Canària. Fortament influenciat per la cultura de l’illa però també pel hip-hop i els ritmes llatins, la seva carrera va arrencar just fa un parell d’anys i amb una vintena de senzills ja ha esdevingut un artista influent col·laborant, entre altres, amb Ed Sheeran.



XAVIBO
Dissabte 16 a les 21:35h | Escenari Pocavergonya

El raper mallorquí Xavibo és un dels habituals dels cartells de música urbana. Enguany presenta el darrer disc, El viaje de trece (Warner Music, 2021), un treball eclèctic en què el rap i el trap es fusionen amb les sonoritats pop i les seves líriques tristes i íntimes.



WOS
Dissabte 16 a les 22:30h | Escenari Maleducats

Un dels màxims referents del rap i el freestyle del món llatí, l’argentí Wos, pot presumir d’haver guanyat la Redbull Batalla de Gallos. Amb només tres anys de carrera, ja té seguidors arreu i ha omplert estadis a l’Amèrica Llatina. Oscuro éxtasis (Doguito, 2021) és el seu segon disc.



LILDAMI
Dissabte 16 a les 0:30h | Escenari Maleducats

El raper terrassenc Damià Rodríguez s’ha situat des de fa temps com un dels màxims referents de l’escena urbana catalana. Més enllà de la seva música, també ha estat un dels grans impulsors del festival Maleducats. En aquesta primera edició aprofitarà per presentar el seu nou EP, Cal Damià (Halley Records, 2022).



PTAZETA
Dissabte 16 a les 2h | Escenari Maleducats

La rapera canària Ptazeta ha estat una altra de les propostes que han aconseguit obrir-se camí en l’escena urbana estatal. Amb només 22 anys, el seu salt cap a l’èxit va ser amb el tema “Mami”. La cantant de Las Palmas presentarà al Maleducats el seu àlbum de debut, The Party en la casa (Real Key Music, 2022).


ENTRAR AL RADAR DEL MALEDUCATS

Paral·lelament, el festival ha impulsat el seu propi concurs: Radar, que el 14 de juliol, a partir de les 19:30h, celebra la final de la primera edició. Les propostes finalistes són Subliminal, Compte, Neus Fité, 304 Tour, The Re-Fugees, Entresol2na, Pol Bordas, Ill, Will.X.O i Chill Ness. El guanyador, elegit pel jurat, gaudirà d'un premi, valorat en 4 mil euros, consistent en un programa d'acompanyament artístic per part de Cases de la Música, i tocarà l'any vinent al festival.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Lildami, festivals d'estiu, festivals, Maleducats

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.