FESTIVALS

El MMVV torna amb tota normalitat i una cinquantena d'actuacions

57 concerts ompliran de música la capital d'Osona del 14 al 17 de setembre

Les estrenes representaran un terç de la programació, entre les quals destaca Núria Graham en el concert inaugural

| 16/06/2022 a les 14:30h

MMVV
MMVV | Pere Masramon
La 34a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) recuperarà la normalitat i tornarà a omplir d'efervescència musical la capital d'Osona. El 2022 arriba amb una edició completament presencial, després d'una digital el 2020 i d'una híbrida el 2021. Aquest matí s'ha presentat la programació que omplirà Vic del 14 al 17 de setembre, amb 57 concerts de 55 grups i artistes i l'assistència de centenars de professionals de la indústria musical.

Enguany el Mercat recupera els escenaris de la Plaça Major i El Sucre, amb concerts gratuïts, i manté els concerts oberts al públic general al Teatre i a l'auditori de L'Atlàntida i a la Jazz Cava amb el preu de 3€. Durant divendres i dissabte 16 i 17 de setembre, passaran per aquests escenaris grups com Stay Homas, Delafé y las Flores Azules, Roba Estesa, 31 FAM, Auxili, Maruja Limón, Lal'ba, Pupil·les, Blaumut i Hip Horns Brass Collective.
 

La programació de la 34à edició del MMVV inclou 16 estrenes de disc o d'espectacle en directe -de les quals cinc són coproduccions-, que representen gairebé un terç del total de les propostes que es podran veure a Vic aquest setembre. La cantautora Núria Graham protagonitzarà el concert inaugural estrenant nou disc, com Ernest Crusats –cantant de la Iaia– qui estrenarà també el seu debut en solitari, i el guitarrista Chicuelo, que hi presentarà també nou treball.

L'experimentació electrònica enfocada al club de b1n0, la intimitat sonora d'Arnau Obiols, el treball de XY, o el jazz avantguardista de Zb·Yu·Ra, també arriben en forma de projectes nous que veuran la llum per primera vegada a Vic. Així mateix, debutaran amb nous treballs Alba Morena i el cantaor Pere MartínezRombo, L'Hereu Escampa, Le Nais, Dani Nel·lo i el seu trio de jazz, Miquel Serra amb el seu pop íntim i Aiala & Eltornado.

En la programació professional es recupera la presència d'artistes internacionals, posant el focus a França, amb l'occitana Júlia Pertuy, SUN, Gatica i Duo du Bas, i en col·laboració amb el govern d'Andorra, el pianista Kic Barroc tocarà a duo amb el saxofonista francès Baptiste Herbin. El neopunk del duo lleidatà La Élite, la jove cantautora Poncelam i l'experimentació amb arrel jazzística de Delight, així com Marc Vilajuana, Manel Fortià, Lucas Bun i Invisible Harvey són algunes de les propostes locals que presenta aquesta edició del MMVV.

Zoo al MMVV 2021 Foto: Xavi Torrent

 

OFF, emergència i Sona9

La programació OFF del Mercat continuarà enfocada a col·laborar amb entitats i institucions del sector de la música del país oferint la possibilitat de donar a conèixer artistes del seu entorn. Enguany l'escena es concentra de dijous a dissabte a la plaça dels Màrtirs, i hi participaran les Cases de la Música programant els empordanesos La Ludwig Band, Secundaria, els lleidatans Selva Nua i el badaloní Subliminal. Per altra banda, l'Esmuc i el Taller de Músics portarà els concerts de Laura Marchal, Leo GoloNicomac.

En el marc de l'escena emergent, el dissabte 17 de setembre a la plaça dels Màrtirs, es presentaran els finalistes de la darrera edició del concurs Sona9. Els osonencs Dan Peralbo i El Comboi (Premi Sona9 2021) presentaran les cançons de l'EP Miris com t'ho miris (Magic Mountain, 2022); el trio Microhomes (Premi Joventut 2021) avançarà alguns dels temes del seu imminent nou disc produït per Jordi Bastida, i Crisbru –la banda liderada per Cristina Brugada– (Premi Èxit 2021) mostrarà algunes de les creacions de l'encara inèdit Addicta (autoeditat, 2022). Aquest concert forma part de la minigira en diferents festivals i mostres musicals de Catalunya amb què són premiats els guanyadors del Sona9.
 

El MMVV Pro Catalan Arts i El MMVV es Mou

El vessant professional del Mercat, el MMVV Pro Catalan Arts, tindrà lloc de dimecres 14 a divendres 16, i es concentrarà a l'àrea de L'Atlàntida, amb un format orientat a generar trobades entre professionals i a la dinamització del sector, així com promoure la contractació d'artistes. Durant tres dies es realitzaran presentacions breus d'empreses i projectes, reunions ràpides i reunions sectorials complementades amb concerts al Teatre, Auditori i Carpa de L'Atlàntida i a la Jazz Cava durant tot el dia.

En aquesta segona edició, a més, es consolida el projecte "El MMVV es Mou" amb noves col·laboracions. Enguany les aliances han estat amb el Festival Portalblau (L'Escala), on s'hi ha programat conjuntament el concert de Pol Batlle i Rita Payés; el Festival Cantilafont (Sant Feliu Sasserra), amb CARLA, i amb el Festival Embassa't (Sabadell), amb Maria Jaume.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, mmvv 2022, festivals, Mercat de Música Viva, Mercat de Música Viva de Vic

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.