Festivals

Vic, punt de trobada del sector musical del país

El MMVV Pro Catalan Arts, la branca professional del certamen, espera reunir prop de 600 professionals

Comptarà amb 'pitchings', conferènces i presentacions dels nous projectes de diversos artistes

Parlem amb Anna Ferrer, una de les artistes que presentarà espectacle davant dels professionals

El Mercat més viu torna a farcir Vic de música en directe

| 15/09/2021 a les 18:00h

Anna Ferrer
Anna Ferrer | Arxiu
El Mercat de Música Viva de Vic és un dels principals festivals on es pot gaudir de molts dels artistes més rellevants del panorama. Però més enllà dels concerts oberts a tots els públics, el certamen també compta amb una extensa programació dedicada als professionals del sector musical. El MMVV Pro Catalan Arts, el nom d'aquesta branca, comença avui mateix i s'estén fins divendres. Inclou pitchings, conferències i reunions relacionades amb el sector i presentacions en viu dels nous espectacles i projectes de diversos artistes, els quals també es podran seguir en línia. Tot seguit, us enumerem les actuacions dirigides als professionals de demà i divendres:

DIJOUS 15
Demà, a les 11h a l'auditori de l'Atlàntida, els professionals gaudiran per primer cop de Parenòstic, el nou espectacle de la menorquina Anna Ferrer, que ha comptat amb la col·laboració artística d'El Niño de Elche. "Parenòstic combina temes propis amb reinterpretacions de tonades del camp recollides pel musicòleg Robert Alsina. S'espectacle mescla aquests dos mons", detalla Ferrer. A més, la cantant també argumenta que creu que el MMVV és l'espai idoni per a presentar aquest nou projecte. "Té un origen folklòric, però alhora pren una forma avantguardista, amb una gran importància de la coreografia, i també, en menor mesura, de l'electrònica. A més, es fet d'estar sola dalt de s'escenari, crec que fa que tingui tots els components per a ser una proposta ideal per a Vic".

L'artista menorquina, també destaca la figura d'El Niño de Elche com a supervisor artístic, explicant que li ha aportat "molta calma i seguretat" perquè es donés el seu temps i l'ha ajudat a exposar-se. "Estic segura que quan interpreti l'espectacle tota sola em sentiré acompanyada com si em seguís guiant", conclou la cantautora.

A la mateixa ubicació i a les 14h, també es podrà conèixer una altra proposta balear: la del pop mallorquí d'Alanaire. Després de captar l'atenció de reputats músics com Joan Miquel Oliver o Dominic Massó -que han mesclat i produït, respectivament, el nou treball-, la banda presentarà en directe el que serà el seu primer llarga debut, previst per aquest octubre. També actuarà a l'Auditori de l'Atlàntida, a les 22:15h, Marta Knight, amb un estil entre el folk i el rock. Xan Campos, per la seva part, portarà el seu jazz eclèctic i contemporani a les 12:15h al Teatre J. Maideu. 

 

Intana Foto: Glòria Castellví

 

DIVENDRES 16
Intana serà el principal grup destacat de les propostes adreçades als professionals. Amb el tercer treball previst per novembre, la banda liderada per Núria Moliner oferirà a les 14h a l'Auditori de l'Atlàntida la seva música conceptual, que basteix un aixopluc físic i mental per a refugiar-se de les hostilitats del món actual. Al mateix auditori, Ivan Sanjuan Cuarteto i Dois, Pois deixaran també la seva empremta a les 11h i a les 16:30h, respectivament. Paral·lelament, al Teatre de l'Atlàntida, l'hora del vermut estarà marcada per l'actuació de Laura Lamontagne & Picoamperio.

UN PRIMER DIA PLE D'ACTUACIONS
Avui, ja han començat els primers concerts pels diferents espais de l'Atlàntida. Lauren Nine Esther han actuat en format presencial. "Tocar a les dues del migdia és poc habitual per a mi. Amb la 'tralla' que desprenem al nostre directe, de ben segur que, o haurem despertat de la migdiada a la gent, o els haurem provocat un tall de digestió", bromeja NineJoana Serrat & The Great Canyoners, La Ludwig Band o The Penguins han estat alguns dels artistes que també s'han deixat veure en el primer dia del mercat, però en aquest cas, via streaming
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Actualitat, Festivals, Mercat de Música Viva de Vic, Anna Ferrer

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.