festivals

Les 8 claus del Sónar d'aquest cap de setmana

Llistem les propostes més destacades que passaran pel certamen barceloní

El festival va engegar ahir i s'estendrà fins dissabte en els recintes de la Fira de Montjuïc i la Fira de Gran Via L'Hospitalet

El Sónar s'expandeix el 2022

| 17/06/2022 a les 13:00h

El Sónar de dia l'any 2017
El Sónar de dia l'any 2017 | Xavier Mercadé
El Sónar, el Festival Internacional de Música, Creativitat i Tecnologia de Barcelona, torna a celebrar aquest any la seva esperada edició de juny en el format i recintes habituals: tres dies a la Fira Montjuïc i dues nits a la Fira Gran Via. La 29a edició del Sónar, que va arrencar ahir amb els concerts d'AwwzRojuub1n0 i Tarta Relena, entre altres, ha programat fins dissabte més de 100 espectacles i un total de 150 artistes repartits en deu escenaris. A continuació, ressenyem els 8 artistes que no pots perdre't de les jornades d'avui i de demà:
 

DIVENDRES 17

EL BOBE

SonarPark (Fira Monjtuïc) | 17:10 h - 18 h

Aquest jove artista barceloní de només 19 anys s'ha convertit en una de les principals figures emergents del rap i la música urbana en castellà. Fusionant rap, drill i afro, entre altres estils, ha aconseguit crear èxits notoris amb cançons com "Ella" o "Ronaldinho". 


NIÑO DE ECLHE + YLIA + BANDA "LA VALENCIANA"
SonarPark (Fira Montjuïc) | 18:15 h - 19:05 h

Pocs artistes han sabut apropar la tradició flamenca a l'experimentació i la contemporaneïtat com El Niño de Elche. Aquest vell conegut del certamen barceloní retorna a la Fira de Montjuïc amb l'espectacle Concert de músika festera, un viatge en col·laboració amb Ylia i els 40 músics de la Banda “La Valenciana” a través de la música de les festes populars.


SAMANTHA HUDSON
SonarHall (Fira Montjuïc) | 18:30 h - 19:30 h

De llengua àcida, sarcàstica, provocadora, exagerada i esmolada, la queer mallorquina de 21 anys presenta Liquidación total (Subterfuge, 2021). Samantha Hudson farà un concert entre l’stand-up satíric i l’espectacle musical, que va de l’electroclash clàssic als ritmes dembow, el reggaeton, el trance i l’estètica hyperpop.


C. TANGANA
SonarClub (Fira Gran Via L'Hospitalet) | 21:30 h - 22:30 h

Antón ‘Pucho’ Álvarez ‘C. Tangana’ va reclutar al darrer disc, El madrileño (Sony, 2021), un qui-és-qui de músics hispans, de Catalunya (Kiko Veneno) a Cuba (Eliades Ochoa), del País Valencià (Niño de Elche) a l’Argentina (Andrés Calamaro). El fenomen de 30 anys ha sabut fusionar autotune i dembow amb rumba i flamenc, batxata i salsa amb rap i reggaeton.


NATHY PELUSO
SonarPub (Fira Gran Via L'Hospitalet) | 23:25 h - 00:25 h

La cantant argentina establerta a Barcelona és una de les artistes amb més creixement dels darrers anys. Amb tan sols un llarga durada d'estudi, Calambre (Sony Music, 2020), Nathy Peluso ha esdevingut un gran fenomen artístic fusionant la música llatina i urbana amb altres estils ben diversos en temes com els inciàtics "La sandunguera" i "Corashe", o "Puro veneno", "Mafiosa", o la col·laboració amb C.Tangana, "Ateo".


 

DISSABTE 18

MORAD
SonarPark (Fira Montjuïc) | 17:50 h - 18:40 h

El jove de l’Hospitalet de Llobregat d’ascendència marroquina regala un flow elàstic, amb el qual va del drill al trap i del rap clàssic a l’UK garage. De manera autogestionada ja ha assolit cent milions de reproduccions amb himnes com “Motorola”, “Normal” o “Pelele”.


MARIA ARNAL I MARCEL BAGÉS
SonarHall (Fira Montjuïc) | 18:30 h - 19:30 h

Hiperutopia és un viatge còsmic per l’univers de Clamor (Fina Estampa, 2021), creat especialment per al Sónar 2022; una posada a escena densa en què les cançons s’expandiran, incorporant una tempesta de cors humans i sons geològics. Serà un dels directes més ambiciosos i emocionants en un format inèdit.


THE CHEMICAL BROTHERS
SonarClub (Fira Gran Via L'Hospitalet) | 22:30 h - 00:00 h

Després d’un interval de set anys, el duo que ha redefinit la idea de la música electrònica en directe repeteix al Sónar per presentar un grandiós espectacle audiovisual en viu produït pels artistes Adam Smith i Marcus Lyall. Des de fa més de 20 anys, Tom Rowlands i Ed Simons han regalat al món alguns dels majors himnes de la música de ball... i no sembla que estiguin plantejant-se deixar de fer-ho. Precisament, el seu darrer disc, No Geography (Astralwerks, 2019), els va fer valedors de dos premis Grammy.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, sónar 2022, sónar

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.