Festivals

L'Estartit es prepara per a l'Ítaca Sant Joan

El festival Ítaca tornarà a celebrar el Sant Joan del 23 al 25 de juny a la platja gironina

Fran Arnau: «L'Ítaca és un festival fill de l'11-M»

| 22/06/2022 a les 14:30h

The Tyets
The Tyets | Gerard Mercadé
Dos anys de pandèmia han fet acumular ganes d'un estiu de concerts de grans formats, sense mascaretes ni restriccions. Per això, a l'Estartit es dona la benvinguda a la nova temporada amb tots els luxes. El festival Ítaca torna amb la seva festa a la platja de l'Estartit, que comptarà amb tres dies de concerts coincidint amb la Revetlla de Sant Joan –del 23 al 25 de juny–: un total de 20 hores d'actuacions i més d'una quinzena d'artistes, com la cantautora barcelonina Rigoberta Bandini, la banda de Gandia Zoo, el duet mataroní The Tyets, la banda osonenca Oques Grasses i la barcelonina Suu, entre altres. Amb aquesta gran festa, el festival empordanès celebrarà els seus 10 anys de recorregut. 

La revetlla de Sant Joan serà inaugurada per The Tyets (21h), que repassarà hits com "Hamaking", "Menorca" o "La dels Manolos" i interpretarà els nous temes d'enguany com "De l'1 al què?" i "Coco". Seguidament, hi haurà un espectacle de focs artificials i encesa de la foguera a càrrec de Pirats del Foc (22:15h). Es tornarà a l'escenari amb l'artista xilena Ana Tijoux (22:45h), que hi presentarà el proper àlbum, i el capità del cartell de la nit, Zoo (00:20h), i les seves Llepolies (Zoo Records, 2021). La nit acabarà amb Asian Dub Foundation Sound System (01:55h), que oferirà temes de jungle, drum & bass, rap, reggae i asian sounds.
 
Però la festa no acabarà aquí, sinó que encara continuarà amb dos dies més de música. El divendres 24 de juny, el públic es retrobarà a l'escenari de l'Estartit per escoltar Suu (20 h) i la banda tarragonina Roba Estesa (21.20h). Després, no hi haurà focs artificials i una bona foguera, però sí un espectacle de llums amb drons, preparat per Flock Drone Art. Es reprendrà la nit amb Oques Grasses (22.55h), el grup barceloní la Sra. Tomasa (00.45h) i la banda de música electrònica de Navarra Zetak (02.20h).
 
L'última nit, el dissabte 25 de juny, pujarà a l'escenari el grup nascut a Berlín Habla de Mí en Presente (20.30h), que presentarà el segon treball Vivir más (Halley Records, 2022), i la cantautora nascuda a Úbeda, Zahara (21.50 h), que sorprendrà el públic amb el seu renovat show electrònic. A mitja cita, hi haurà una sessió de Flaixback amb el locutor, Dj i productor Carles Pérez (23.50 h). L'edició d'enguany la tancarà Rigoberta Bandini (23.50h) amb els seus himnes "Perra" i "In Spain we call it Soledad" i "Ay mamá", el duet empordanès Calavento (01.10 h) i Serial Killerz (02.30 h).
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Serial Killerz, Calavento, Zahara, Habla de mi en presente, Sra. Tomasa, Roba Estesa, Asian Dub Foundation Sound System, Ana Tijoux, Zetak, Suu, Oquest Grasses, The Tyets, zoo, rigoberta bandini, Estartit, Sant Joan, Itaca, festvals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.