Concursos

Els concursos: un espai per als artistes emergents

Llistem sis certàmens per a nous projectes musicals

| 29/06/2022 a les 11:30h

Imatge il·lustrativa
Sara Aminiyan
Els concursos són una de les principals vies que els grups i artistes emergents utilitzen per a donar-se a conèixer i, així, guanyar més visibilitat en el mercat musical, a més de procurar professionalitzar el seu projecte. Per això, llistem sis certàmens dirigits a músics novells i que, a dia d'avui, encara tenen el període d'inscripcions obert. 
 

El Corral

Inscripcions obertes fins al 15 de juliol - Ripoll
 
Es tracta del primer concurs de música al carrer de Ripoll que va dirigit a músics emergents i que canten en català. La iniciativa l'ha creat la cantautora local Marina Prat –una de les divuit propostes seleccionades del Sona9 2017– amb el suport de l'Ajuntament de Ripoll. El període d'inscripcions serà fins al 15 de juliol.
 
De les propostes inscrites, se seleccionaran 10 finalistes, els quals rebran un obsequi, a més de descomptes que es podran gaudir a la comarca. Els deu projectes actuaran a peu de carrer el dia 3 de setembre, en horaris repartits entre les 12h i les 20.30 h. Després de l'entrega de premis, actuarà l'artista empordanesa Madamme Mustash i, per tancar la nit, se celebrarà una Jam Session. Els primers premis consisteixen en 1.000 euros (1r classificat), 700 euros (2n classificat) i 300 euros (3r classificat).
 

Concurs Sons

Inscripcions obertes fins al 10 de juliol - Països Catalans
 
El Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, han convocat la quinzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen és obert als grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània. Els artistes participants hauran de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, i s'han de registrar al web abans del 10 de juliol a les 24 h.
 
De totes les propostes rebudes, el jurat n'escollirà quatre, que actuaran a la final en directe, a la 25a Fira Mediterrània. El guanyador del concurs obtindrà com a premi la gravació, producció i promoció d'un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació als principals festivals i cicles de folk del 2023: Festival Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Ethno Catalonia de Banyoles.
 

Concurs de bandes Casa de la Música de Lleida

Inscripcions obertes fins al 22 de juliol - Lleida
 
Lleida s'anima un any més amb el concurs de bandes Casa de la Música de Lleida. En la primera edició va guanyar Hoven i, en la segona, Shad Demn. Ara, la ciutat es prepara per a la tercera edició i acceptarà les propostes artístiques de bandes lleidatanes fins al 22 de juliol.
 
Entre les bandes inscrites, se'n seleccionaran cinc bandes, que es desvelaran el 29 de juliol i hauran d'actuar el 24 de setembre a l'Espai Orfeó. Els cinc finalistes obtindran un premi, segons la seva posició, que constarà del Premi Talent Jove Estrats del Consell Comarcal del Segrià valorat en 1.500 euros (1r classificat), la realització d'un videoclip valorat en 1.000 euros (2n classificat), una sessió de fotografia professional valorada en 500 euros (3r classificat) i l'adquisició de material musical valorat en 200 euros (4t i 5è classificat).
 
 

Concurs de cantautors 2022 

Inscripcions obertes fins al 6 de juliol - Verges
 
Aquest any, la vintena edició de Vespres sota el campanar porta una novetat: organitza un concurs de cantautors, els quals hauran de presentar un recull de cançons pròpies abans del 6 de juliol. El jurat format per professionals de la música i la cultura seleccionaran tres finalistes, que actuaran en directe el 24 de juliol, dins de la programació del cicle Vespres sota el campanar.

El públic assistent serà l'encarregat de votar l'artista preferit i després del recompte, s'anunciaran els premis, que segons la posició, consistiran en assistir a un estudi de gravació (1r classificat), l'edició i distribució digital de fins a 3 cançons pròpies (2n classificat) o l'assessorament professional pel projecte musical (3r classificat).

 

Concurs grups emergents Acústica

Inscripcions obertes fins al 5 de juliol - Figueres

El festival Acústica de Figueres torna a celebrar-se amb el seu format inicial, deixant enrere les Nits de l'Acústica. A més, el cicle ha obert la convocatòria per al concurs que s'organitza dins del festival. Aquest certamen va adreçat als grups i artistes emergents amb almenys un membre resident a Figueres i amb un repertori amb un 60% de temes propis. 

Quan es tanqui el període d'inscripcions, es farà la selecció de tres projectes musicals, els quals hauran d'actuar dins del cicle Acústica, entre l'1 i el 3 de setembre. Cada component -amb màxim de sis membres per formació- rebrà 150 euros per l'actuació.

 

New Talent - La Santa 

Inscripcions obertes fins al 30 de juny - Platja d'Aro
 
El New Talent engega la seva segona edició. A través d'aquest concurs, el festival La Santa vol donar més visibilitat als artistes emergents. Les inscripcions restaran obertes fins al 30 de juny. Després, el jurat artístic seleccionarà deu propostes, les quals actuaran a l'escenari principal de MINI - La Santa el 21 de juliol, el 27 de juliol, el 3 d'agost, el 10 d'agost o el 17 d'agost.
 
El públic serà l'encarregat de decidir quins són els cinc artistes que passaran a la següent ronda. Després, a través de les xarxes socials es decidiran els tres projectes que arribaran a la final i que podran actuar el 26 d'agost al MINI PREMIUM, situat al Big Les Palmeres. En l'última fase, un jurat professional serà qui decidirà el guardonat, que serà premiat amb un trofeu, 1.500 euros, la gravació d'un senzill sota la direcció artística de Dan Hammond i fer el concert d'inauguració de la tercera edició.
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, Concurs grups emergents Acústica, llistes, Concurs de bandes Casa de la Música de Lleida, New Talent, concursos, El Corral, Concurs de cantautors 2022, La Santa, artistes emergents

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.