actualitat

La segona edició del RiV Sona ja és a les semifinals

Durant el 7, 14 i 21 maig es faran tres fases prèvies per valorar els tres finalistes d'aquesta edició

| 30/04/2022 a les 18:00h

Elisabet Carreño amb la banda, guayadors de la primera edició del Concurs RIV Sona, a la final
Elisabet Carreño amb la banda, guayadors de la primera edició del Concurs RIV Sona, a la final | Arxiu RiV Sona! 2021
El Concurs RiV Sona és una iniciativa de l’associació de Riells i Viabrea (Selva) L’Impuls que té com a principal objectiu promoure la música en directe a través de diversos esdeveniments com festivals, concerts, cicles musicals i concursos. Entre tota la varietat d’actes que gestiona l’associació, un d’ells és el Concurs RiV Sona que va néixer l'any 2020, però per culpa de la crisi sanitària va haver de suspendre la seva primera edició. Així doncs, no va ser fins a l'any passat que es va poder celebrar el concurs per primera vegada, i enguany torna per a una segona edició. Ara, després d’haver valorat les dinou propostes musicals que es van inscriure al concurs, l’organització ja ha fet públics els nou artistes i bandes que passen a la fase prèvia, la qual comptarà amb tres concerts preliminars els dies 7, 14 i 21 de maig. 
 
El dissabte 7 de maig hi haurà la primera trobada amb la barcelonina Ariadna Mata, amb el nom artístic Ariæ, la cantant de Begur Marina Villegas, acompanyada de Gerard Carrasquilla a la guitarra, i el trio badaloní Fracàs, format per Joan Moneo al teclat i les veus, Arnau del Amor a la bateria i Albert Martínez al baix, la guitarra i les veus.
 
El 14 de maig a l’escenari estarà la sabadellenca Berta Clapés, el cantautor d’indie folk Roger Torné amb la seva guitarra, i el trio barceloní Laie Zulu liderat per Laia Navarro al teclat, guitarra espanyola i caixó, amb Pol Maestro a la guitarra elèctrica i David Capitán al baix. 
 
En l’últim dia de semifinals, el 21 de maig, es batran la cantautora de Tiana Clara Sunyer –acompanyada del guitarrista Jeroni Castellà i del baixista Daniel Valladares–, el quartet arbucienc Con Deskaro, que barreja el rock, la rumba i el pop, i la banda d’indie i rock català Lot Estalvi –guanyadordel concurs CançóCat 2022–.

De cada trobada, en sortirà un finalista, fent-ne un total de tres. Aquests artistes, premiats amb la gravació d'un tema en un estudi professional, es batran en la final, que se celebrarà el dia 11 de juny. En aquest darrer concert, cada finalista farà una actuació de 30 minuts, que haurà d'incloure, com a mínim, un tema propi i un tema en català. Tan bon punt hagi acabat el concert, l'organització comunicarà el guanyador de l’edició d’enguany. El primer premi és una actuació remunerada de 400€ al cicle festiu de Riells i Viabrea i el segon lloc amb 200€.
 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, actualitat, concursos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.