Festivals

Les 10 claus del Fira B!

Llistem deu concerts del Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears

La fira ha arrencat amb el concert inaugural de Marco Mezquida

| 28/09/2022 a les 20:00h

Amulet, Miquel Serra, Gemma Mar i Maria Hein
Amulet, Miquel Serra, Gemma Mar i Maria Hein | Juan Miguel Morales
Ahir va arrencar la setena edició del Fira B!, el Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears organitzat per l’Institut d’Estudis Baleàrics. Fins al 2 d'octubre, la fira serà el principal aparador artístic de les Illes Balears amb una cinquantena d’espectacles de pop-rock, música urbana, folk, noves músiques, jazz i clàssica. La jornada d'ahir, inaugurada amb el concert del pianista Marco Mezquida, va comptar amb altres actuacions com les d'Alba Morena, Júlia Colom, Paula Grande o Joana Gomila i Laia Vallès, entre altres. A continuació, llistem deu concerts d'avui i demà que no et pots perdre:
 

POP-ROCK

MIQUEL SERRA
28 de setembre a les 21:45 h - Ses voltes

El cantautor eivissenc establert a Manacor Miquel Serra s’ha guanyat per dret propi figurar entre els artistes més importants i influents de les Balears. El seu darrer disc, Una casa és pànic (Foehn Records, 2022), és el desè de la seva carrera i conté nou peces amb reflexions personals, en les quals retrata la necessitat humana d’assolir una seguretat vital. Un dels encerts és que ha sabut trobar una textura diferent per a cada una de les cançons. Un artista complet que també sap tenir cura dels directes.


PÈL DE GALL
28 de setembre a les 20:15 h - Ses voltes

La banda de Ferreries Pèl de Gall va néixer el 2008 i des d’aleshores no ha parat de créixer. Ha enregistrat cinc discos i ha trepitjat molts escenaris de Catalunya i les Illes. El seu rock potent s’ajunta amb les seves lletres, que es caracteritzen per parlar de diversos aspectes de la vida quotidiana sempre amb dosis de festa i d’humor. Enguany ja ha presentat quatre senzills, l’últim dels quals és “Terra i sal” (RGB Suports, 2022), amb les col·laboracions de Xavi Sarrià, Èric Vergés (Els Catarres) i Xanguito.


AMULET
29 de setembre a les 20:30 h - Ses voltes 

El jove cantautor de Santa Maria del Camí Antoni Mulet s’endinsa ara pels camins del folk. Es va donar a conèixer el 2018 amb un EP de tres cançons i, acompanyat de quatre músics més, va tenir un paper destacat al concurs Sona 9 2019. El 2021 va presentar Un desert de colors (Blau Produccions, 2021) i el maig passat va avançar el nou senzill, “Pintures a parets”. Amulet ha guanyat el Premi Enderrock de la Música Balear 2021 al millor disc de cançó per votació popular i el Concurs Pop-Rock de Palma 2021.


GEMMA MAR
29 de setembre a les 21:30 h - Ses voltes

La palmesana Gemma MAr ha debutat amb un àlbum titulat Les dues som una (Blau Produccions, 2022), que conté cinc cançons escrites durant la pandèmia que mostren una artista sensible, amant de les bones melodies i amb ganes de fer arribar sentiments i sensacions a qui se la vulgui escoltar.


MARIA FLORIT
29 de setembre a les 19 h - Museu de Mallorca

Forjada en diversos projectes artístics, la jove cantautora menorquina Maria Florit ha fet el pas i acaba de debutar en solitari amb un EP de quatre cançons pròpies que arriba al Fira B! just acabat de sortir del forn. El seu pop d’autor fresc i melòdic ha estat enregistrat amb Joana Pol (Donallop) i mesclat per Paco Loco.


MARIA HEIN
29 de setembre a les 22:30 h - Ses voltes

Una de les darreres grans incorporacions a l’estol de cantants femenines de l’escena mallorquina és la felanitxera Maria Hein. Va estudiar piano i guitarra per crear les lletres i melodies que formen el seu primer disc, Continent i contingut, produït per Ferran Palau i publicat per Hidden Track Records el 2021. La seva irrupció ha tingut tant d’èxit que li va valdre ser guardonada als Premis Enderrock de la Música Balear 2021 com a millor artista revelació i a la millor cançó (“Sa teva presència”).


MON JOAN TIQUAT
29 de setembre a les 21 h - Museu de Mallorca

L’actor Joan Vila és Mon Joan Tiquat, un polifacètic cantautor palmesà que va debutar el 2021 amb Es temps i sa llavor (autoeditat). Els directes combinen música i teatre, i sol a dalt de l’escenari sap atraure l’atenció del públic.

JAZZ

ALBA CARETA
28 de setembre a les 19:30 h - Teatre Xesc Forteza

La trompetista i cantant bagenca Alba Careta és un dels joves talents del jazz català. A Palma presentarà composicions de so nítid i cristal·lí, amb les quals s’endinsa en l’experimentació i la improvisació amb el confort i confiança que ja va demostrar amb Alades (Microscopi, 2020).


PERE BUJOSA
28 de setembre a les 22:30 h - Teatre Xesc Forteza

Provinent d’una família de melòmans, el contrabaixista i compositor palmesà Pere Bujosa ofereix la seva música en diversos formats. Al Fira B! presentarà el darrer treball, Arise (autoeditat, 2021), i altres novetats.


TONI VAQUER
29 de setembre a les 22:30 h - Teatre Xesc Forteza

El compositor i director mallorquí Toni Vaquer és un dels joves pianistes del jazz illenc amb un present brillant. Ja ha rebut importants guardons, entre els quals el Premi Duke Ellington de Composició Jazz de la Berklee School of Music.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Fira B!, festivals, edrbalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.