Festivals

La música ressonarà per tot Girona amb Notes al Parc

El cicle acollirà dotze grups i artistes del 6 de juliol al 24 d'agost

| 04/07/2022 a les 17:00h

Notes al Parc
Notes al Parc | Jordi Renart
La Marfà - Centre de Creació Musical i Auditori de Girona, amb el suport de Diputació de Girona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, torna un any més a organitzar el cicle d'estiu gironí Notes al Parc. Aquesta edició porta una novetat: durarà dos mesos. Durant el juliol i l'agost actuaran una dotzena d'artistes al peu de carrer de la ciutat, entre ells, Mazoni, Libérica, Momi Maiga i Rodin Kaufmann, Louis Pezet, Azucena Momo i Maria Hein. Tots els concerts es faran a partir de les 20 h.

El 6 de juliol s'inaugurarà aquesta nova edició de Notes al Parc amb el concert del cantant i productor de La Bisbal del Penedès Mazoni que hi portarà el darrer treball, Ludwig (Bankrobber, 2021). El cicle seguirà amb el pianista internacional Antonio Chen Guang (9/07), finalista del 67è concurs Maria Canals 2022, el contrabaixista Manel Fortià que experimenta noves sonoritats del jazz i el flamenc en obres tradicionals com "El cant dels ocells" amb Libérica (13/07) i el duo format pel violoncelista Domènech Surroca i la pianista Nadia Bosch (16/07), que representaran obres que es troben en el marc del segle XIX i XX.

El 20 de juliol s'ajuntaran els teclats de Carles Marigó i la gralla, tenora i clarinet baix de Manu Sabaté amb la percussió flamenca de David Domínguez per lliurar-se, plegat, a la improvisació i dialogar amb la música d'arrel i la clàssica. El 23 de juliol serà l'últim concert del mes i anirà a càrrec d'una proposta de proximitat: la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, que, enguany representaran la Simfonia núm. 6, en si menor, op. 74 "Patètica" de Piotr Ilitx Txaikovski.
 
A l'agost, es realitzaran cinc concerts més. La formació Girona Jazz Project (3/08) farà un recorregut pel jazz del segle XX, i Leos Quartet (6/08) interpretarà un recull de peces que es mouen en els canvis socials i sonors. El dimecres 10 d'agost es podrà veure l'espectacle ficus·indica, que s'inspira en la cultura popular occitana i catalana i l'art trobadoresc i uneix les veus de Maria HeinRodin KaufmannLouis Pezet i Azucena Momo.

El 17 d'agost serà el torn del músic senegalès Momi Maiga, que hi presentarà el treball Soul's Strings (Microscopi, 2022), un recull que combina l'arrel mandé amb la fusió amb la cultura catalana. En la recta final de Notes al Parc es comptarà amb el recital de veu i piano de Xavier Mendoza i Guillem Martí (20/08), i amb el concert del Trio Rodin (24/08)-format per Carles Puig al violí, Esther García al violoncel i Jorge Mengotti al piano-, que recordarà amb l'espectacle Memento als compositors catalans Francesc Civil i Joaquim Serra.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, mazoni, maria hein, notes al parc, festivals, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.