Festivals

Avui comença l'Istiu a Castelló d'Empúries

Aquesta nit s'inaugura el cicle amb el concert d'Obeses

El festival se celebrarà entre el 4 i el 10 de juliol, amb les actuacions de Ferran Palau, El Pot Petit, Mishima, El Pony Pisador, entre altres

| 04/07/2022 a les 15:30h

Concert al Pati Palau dels Comtes en l'anterior edició del festival
Concert al Pati Palau dels Comtes en l'anterior edició del festival | Arxiu del Festival Istiu
El festival ISTIU, que organitza l'Ajuntament de la Comtal Vila de Castelló d'Empúries, engega avui al vespre la seva segona edició amb l'actuació de la banda osonenca Obeses. El cicle que se celebrarà durant aquesta setmana, del 4 al 10 de juliol, oferirà una programació musical a set espais emblemàtics de Castelló d'Empúries i Empuriabrava: L'antic hort del Convent de Santa Clara, La llotja, el pati Palau de Comptes –o també conegut com el Pati de l'Ajuntament–, el Claustre de Santa Clara, el Trabuc, la plaça de Les Palmeres i el passeig marítim. Durant aquesta setmana, els diferents escenaris acolliran fins a tretze artistes, entre els quals Ferran Palau, El Pot Petit, Mishima i El Pony Pisador.
 
Avui inaugurarà la segona edició de l'ISTIU el grup d'Osona Obeses (22:30 h), qui presentarà el pròxim treball L'ai al cor (Música Global, 2022) amb les dotze veus del Cor Obeses. Demà, dimarts 5 de juliol, la cantautora castellonina Aria (20 h) serà a la Plaça de les Palmeres amb el seu primer àlbum, Fantasy is My Religion (autoeditat, 2022), i el cantant figuerenc Juanjo Bosk (22 h), per celebrar i commemorar els 10 anys de la publicació del disc Cançó per Elna (Picap, 2012).
 
El dimecres 6 de juliol, el figuerenc Òscar D'Aniello 'Delafé' (20 h), actuarà en solitari per repassar algunes de les seves peces més íntimes i populars com "Mar el poder del mar" o "Enero en la playa", així com els últims temes amb Las Flores Azules. Poc més tard, al Passeig Marítim, s'hi podrà escoltar l'electroreggae del duet Vanila (21:45 h) i el quintet barceloní El Pony Pisador. L'endemà serà el torn del músic collbatoní Ferran Palau (20 h), amb el seu pop metafísic, i del cantautor malagueny Alex Dee, acompanyat de la banda Big Menu, que oferirà una sessió de jazz i soul als assistents.
 
Per inaugurar el cap de setmana, el divendres 8 de juliol s'acostarà a l'Empordà l'artista de Manlleu Guillem Roma (20 h), que presentarà la seva renovada sonoritat, plasmada a l'àlbum Kiribati (U98, 2021), així com el trio de pop-soul de les germanes The Sey Sisters (22:30 h), acompanyades pel músic Albert Bartolomé.

La cita de dissabte començarà al Claustre del Convent de Santa Clara amb el cantautor Miqui Puig (20 h) –exmembre de Los Sencillos– amb el setè disc en solitari Miqui Puig cant vol.7 (Primavera Labels, 2022) iuna sessió de DJ (00:30h) per allargar la festa fins a la matinada. Al Pati de Comptes, se situarà el quintet barceloní Mishima (22:30 h) que presentarà en directe el seu nou disc L'aigua clara (The Rest is Silence, 2022).
 
El festival tancarà l'edició d'enguany el diumenge 10 de juliol amb l'actuació del grup de música familiar El Pot Petit (19 h) per presentar l'espectacle Vull cantar i vull ballar. L'última nit, actuarà el compositor i pianista Albert Guinovart amb la cantant Elena Gadel, Miquel Cobos i Guiovart String Quartet, amb qui repassarà la seva llarga trajectòria musical.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Pot Petit, Mishima, Ferran Palau, Guillem Roma, Alex Dee, El Pony Pisador, Delafé, Juanjo Bosk, Aria, ISTIU, Obeses, Festivals 2022, actualitat, festivals, the sey sisters, Miqui Puig, Guinovart

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.