videoclips

Zoo posa «Panya» de cap per avall

La banda de Gandia ha publicat un nou videoclip

| 04/07/2022 a les 13:00h

Zoo
Zoo
Zoo torna tan crític com sempre. La banda de Gandia va descobrir ahir un nou senzill: “Panya”, acompanyat d’un clip crític i irònic a parts igual. Abillats com el Quixot i Sancho Panza, amb un molí darrere, apareixen Panxo i Arnau Giménez per cantar, plens d’humor i sarcasme, sobre tot allò que va malament a ‘Panya’.
 

Des del irònic inici en castellà que canta Panxo –“Panya sempre bien: toros y placer; Real Madrid: ganador de copa. Yo querer hacer aquí un gran hotel junto al mar. Destrozad las rocas”-, el grup va repassant diversos mals que corroeixen l'estat, des del feixisme al caciquisme. Tirant d’estereotips associats a la marca Espanya, des del mateix Quixot a la paella, la cançó explica, carregada de crítica: “La plaça està ‘abarrotá’, feixistes amb la mà alçada (...) jo em defenc amb pistoletes d’aigua, carregades amb por i aiguardent. Tan bonica com eres Espanya, i tan lletja que t’estan fent”. El clip ha estat realitzat per Pau Berga, autor també d’un altre videoclip crític i polèmic de Zoo: “El cap per avall”.

Ara fa poc més d'un any que la banda va presentar el darrer treball, Llepolies (Zoo Records, 2022), millor disc de músiques urbanes segons el vot popular dels Premis Enderrock 2022. I de fet, encara estan girant-lo arreu, fins al gran final que planegen pel 3 de desembre al Wizink Center de Madrid, i el 10, al Palau Sant Jordi barceloní. Tot i així, Zoo no atura l'activitat i "Panya" és ja el segon nou senzill que presenten en poc temps; ara fa un mes publicaven també "Grauera".

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, edrvalencia, actualitat, videoclips, Zoo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.